Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Breed overleg 2018
top

Breed overleg 2018

#
vlnr Puran Baraily (SHC), Jayanti (Duhabi), dhr Keshav Bhattarai (Duhabi), dhr Ramesh Tamrakar (voorzitter), Reju Gautam (JCI (Jaycees) Duhabi *).

Februari 2018. We hadden op donderdag 16 en vrijdag 17 februari 2 nuttige bijeenkomsten met medewerkers en bestuur van de Dipendraschool en het kinderhuis in Duhabi. Ramesh Tamrakar (oud directeur SOS kinderdorpen Nepal) leidde de bijeenkomsten op een professionele wijze.

Onderwijs
Aan het eind van dag 2 hadden we concreet de verschillende aandachtsgebieden uitgewerkt, waaronder: general problems, education, financial, en sustainability. Bij 'education' kwam bv naar voren dat zowel de school als het kinderhuis graag huiswerkbegeleiding willen bieden aan zwakke kinderen. Het kinderhuis in Duhabi vroeg of we de kinderen op een particuliere school willen doen. De kosten hiervoor zijn ca € 300 p/j per kind. De voordelen zijn dat de kinderen veel beter Engels leren, in kleinere klassen zitten.
Ook werd gevraagd om speciale huiswerkbegeleiding (tuition geheten) voor en na schooltijd voor kinderen met leerproblemen. Het gaat daarbij niet om de dagelijkse huiswerkbegeleiding maar eerder om remedial teaching. Dit is in Duhabi niet beschikbaar, wellicht moeten ze daarvoor naar Dharan. Uiteraard brengt dit extra kosten met zich mee waarvoor wij een beroep op onze donateurs doen.

Doelen
Verder zijn er doelen gesteld voor het komende jaar en een tijdspad daarbij. Maandelijks zullen we op de hoogte worden gesteld van de vorderingen. Onze projectmanager Puran zal verder een plan uitwerken om de jongeren die al uitgestroomd zijn op te nemen in een database. De bedoeling is contact te houden over de mogelijkheden om een baan te vinden in Nepal bij betrouwbare bedrijven. Ramesh Tamrakar zal een format maken waarmee Puran aan de slag kan.

Henk Hooghuis

* Jaycees (JCI, Junior Chamber) is een jeugdorganisatie verspreid over de hele wereld. Wil o.a jongeren organiseren op gemeenschappelijke belangen. Ze organiseren programma's voor de jeugd ook in kindertehuizen in Nepal om jongeren weerbaar te maken.

« prev top next »
top
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login