Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Home > Nieuwsarchief > Nieuwsarchief 2007 > Afscheid emotioneel na bezoek aan projecten
top

Afscheid emotioneel na bezoek aan projecten


Hoi allemaal,

We zijn zojuist in Kathmandu aangekomen na een voorspoedige reis per bus via Duhabi en vlucht van Biratnagar naar Kathmandu. Ivm een Hindoefeest is er tijdelijk bestand (tot morgen) en rijden alle bussen enz. weer.

We hebben hier gelukkig een wat snellere internetverbinding.

In Dharan hebben we een bijzondere tijd gehad. Veel indrukken en emoties om te verwerken.

We hebben een geweldige ontvangst gehad in het Office (NGO) van onze partnerorganisatie, en in het Saraswatihuis. Na de wat formele ronde veel contact gehad met de kinderen zelf en gezien hoe hun leefonstandigheden zijn.

Het filmpje van Michiel was een grote klapper. Alle kinderen herinneren hem nog heel goed en hij is nog steeds hun grote held.

We hebben een prachtige picknickdag gehad met de kinderen.

Ook hebben we de nieuwbouw / uitbreiding van de Dipendraschool bezocht. Hele arme gemeenschap, veel straatkindren, ouders die het belang van onderwijs - vaak door geldgebrek / armoede - maar matig inzien. Nog veel werk te verrichten, maar de kinderen zijn erg enthousiast en de twee onderwijzers die we hebben aangesteld doen goed werk.

Ook een bezoek gebracht aan SOS kinderdorpen en een sociaal project om vrouwen wat onafhankelijker te maken.

Een goede vergadering gehad met de lokale board en gesproken over hun financiele problemen en onze mogelijkheden voor support.

Het afscheid van het Saraswatihuis was ontroerend. Niet alleen door de bloemenhulde in de vorm van vele kransen en de tika, die we van de boardleden kregen, maar vooral door de emotionele bijdrage van de kinderen hierbij.

Op de terugweg naar Biratnagar nog langs Duhabi geweest. Ivm de staking konden we daar geen picknick met de kinderen organiseren, maar dit hebben ze nog tegoed, maar dan zonder ons.

Bij zo'n tweede bezoek zie je veel meer dingen dan de eerste keer. Ook hier is nog veel werk te doen.

We zijn nu eindelijk weer gewoon toerist. We hebben echt wat tijd nodig om alle indrukken en emoties te verwerken.

Maandag hopen we weer in nederland te zijn.

Groeten, Jan en Marianne

« prev top next »
top
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login