Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Home > Nieuwsarchief > Nieuwsarchief 2010 > Nieuwbouw van start
top

Nieuwbouw van start

De bouw van de nieuwe keuken voor het Sarasvatihuis in Dharan en fase 4 voor Dipendraschool zijn van start gegaan. Deze projecten worden mede gefinancierd door Ontwikkelingssamenwerking via het NCDO. 


De eerste steen wordt gelegd door
onze voorzitter Henk Hooghuis.

De werkzaamheden worden uitgevoerd onder de eindverantwoordelijkheid van onze nepalese zusterorganisatie in Dharan, de SHC. (society for helpless children)

De bouw van de nieuwe keuken voor het Sarasvatihuis gebeurt in nauwe samenwerking met de bestuursleden naar een ontwerp dat ook ruimte biedt voor een eetzaal en een store-room. We kunnen zoals het er nu naar uit ziet keurig binnen de begroting blijven. Dit is mede te danken aan het netwerk wat de stichting in de loop der jaren via haar nepalese partners in Dharan heeft opgebouwd. Hierdoor hebben we een goede prijs-kwaliteit-verhouding en betalen we niet teveel.

Ook voor de Dipendraschool wordt een nieuw klaslokaal gebouwd en sanitair. Het is het vierde lokaal dat nu wordt neergezet. Daarnaast wordt de muur om de school gebouwd zoals gepland.

Armoede belemmert participatie schoolkinderen

Omdat veel kinderen zich thuis niet of nauwelijks kunnen wassen, willen we ook enkele doucheruimtes bouwen. Ongeveer 1/3e van de schoolkinderen van Dipendraschool komt regelmatig met een lege maag naar school. We willen graag als Stichting hier iets aan doen, omdat een lege maag niet bevorderlijk is voor de concentratie. Met onze nepalese partners zoeken we naar een oplossing om deze kinderen te helpen om van het onderwijs te profiteren. Overigens verzuimen veel kinderen nog regelmatig. Ze worden dan door hun ouders ingezet om geld te verdienen door hout te sjouwen of stenen te hakken. Het zijn ook deze kinderen die vaak hongerig, slecht gekleed en ongewassen naar school komen!
 
« prev top next »
top
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login