Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Home > Nieuwsarchief > Nieuwsarchief 2012 > Logboek Henk 2012
top

Logboek Henk 2012

 
maandag 11 november
Vanaf het kleine vliegveld van Biratnagar langs Duhabi kinderhuis. Verrassingsbezoek. Het kinderhuis ziet er keurig en schoon uit. De kinderen kwamen langzaam tevoorschijn. Met ze gesproken zonder begeleiders en gevraagd hoe het gaat met de nieuwe homemothers en homemanager. De kinderen zijn tevreden. Ze vroegen om een dansleraar en computerles. De nieuwe manager, meneer Rau, komt ook aangesneld. Hij vertelde dat het meertje wordt dichtgestort en dat er een parkje komt. Weg dreiging, zo lijkt het althans. Geld voor de plannen is er echter niet en er moeten voor het regenseizoen nu echt maatregelen worden genomen om te voorkomen dat het kinderhuis wordt aangetast. Een herbestemming van het gereserveerde budget van ? 4000 zit er dus niet in. Krijg op het eerste gezicht een goede indruk van de manager. Hij vraagt om een guard aan te nemen. Is heel tevreden over nieuwe bestuur. 
 
maandag 19 november. 
Picknick met de kinderen van het Sarasvatihuis. De picknick werd gehouden in de heuvels vlak buiten Dharan. Bimla heeft een paar liedjes gezongen, er werd gedanst en de kinderen deden spelletjes. Het Sarasvati kinderhuis had alles tot in de puntjes georganiseerd! Er was genoeg eten en drinken voor iedereen. 7 bestuursleden waren meegekomen onder wie de voorzitter van het Sarasvatihuis. We hebben opnieuw vastgesteld dat de relatie met het Sarasvatihuis duurzaam is en dat vanaf 2000 de betrokkenheid en ondersteuning door de stichting er toe hebben geleid dat het kinderhuis zich zo goed heeft ontwikkeld. We hebben ook kennis gemaakt met een nieuwe homemother: Sarasvati Shrestha. Zij wordt door het Sarasvatihuis-bestuur betaald (vergoeding ca. ? 20 pm). Ze is een ongehuwde moeder met 2 kinderen, 3 en 5 jaar oud. In ruil voor haar werk mogen haar kinderen in het kinderhuis verblijven, samen met hun moeder.
 
zaterdag 24 november. 
Bijeenkomst met de moeders van de Dipendraschool. Er waren ong. 50 moeders aanwezig en een klein aantal vaders. Ook 2 onderwijzers waren gekomen. Het is zaterdag en dat is zoals zondag bij ons een vrije dag in Nepal. Bovendien wordt er gestaakt vandaag tegen de regering en is er ook geen vervoer. Onze voorzitter meneer Katuwal hield de aanwezigen voor dat het belangrijk is dat de ouders hun bijdrage leveren aan de uitvoering van het maaltijd-programma op de school. Door mee te helpen kunnen de moeders ook letten op de kwaliteit van de maaltijden, zo wordt ze voorgehouden. De ouders reageren positief en geven zich op door hun naam te zetten of duimafdruk als ze niet kunnen schrijven. De aanwezige voorzitter van het schoolcomite, Suraj Bairali, houdt ons voor dat er een risico bestaat dat het land dat voor de school ligt en aan de school is toegewezen, wordt herbestemd als we niet snel beginnen met de ommuring van het terrein. Dit heeft grotere prioriteit dan het realiseren van een computerklas. Ik vraag de voorzitter of hij iemand kan afvaardigen voor het nieuw op te richten developmentcomite, waarin de locale projecten met SHC en de stichting in Nederland overleggen en betrokken worden bij de fondsenwerving.
 
wordt vervolgd
« prev top next »
top
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login