Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Home > Nieuwsarchief > Nieuwsarchief 2015 > Plannen 2015
top

Plannen 2015

Beste Donateurs

Allereerst bedankt voor uw steun het afgelopen jaar.
We willen in het nieuwe jaar de kinderen in Nepal opnieuw een perspectief bieden op een toekomst.

De hulp die wij opnieuw hopen te bieden met behulp van onze donateurs:
- opvang, huisvesting ,onderwijs, begeleiding en verzorging van ca 35 weeskinderen in de 2 kinderhuizen Sarasvati en Duhabi Home.
- onderwijs en maaltijd voorziening aan 145 kinderen van Dipendraschool, die tot de allerarmsten in Nepal behoren (de laagste zgn 'kaste'). Deze worden ook jaarlijks van een nieuw uniform en schoeisel voorzien.

Voor de verzorging en het onderwijs zijn zgn homemothers en onderwijzers verantwoordelijk. In de kinderhuizen wordt dagelijks huiswerkklas gegeven door een tutor.

Verder is er ook geld nodig voor het onderhoud van de school en de kinderhuizen.

Wat we dit jaar willen realiseren:
- voldoende water voor Dipendraschool: in de droge tijd is er ca 5 maanden gebrek aan water. Dit heeft grote gevolgen voor onder meer de hygiene!
- zonnepanelen: door gebrek aan elektriciteit (er is maar 5 uur per dag stroom) hopen we hierdoor minder afhankelijk te worden van netstroom.
- een omheining van het terrein dat bij de Dipendraschool hoort. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat het terrein wordt bezet door andere (landloze) mensen.

Voor bovengenoemde activiteiten is uiteraard geld nodig.

Dankzij uw steun worden ca 180 kinderen geholpen om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Omdat de lokale bevolking ook een steentje bijdraagt ( ca 20%) kunnen we de kosten per kind erg laag houden. Details kunt u terugvinden elders op deze website onder de rubriek financiën.

Ik wens u namens bestuur en vrijwilligers
een voorspoedig 2015!
Met vriendelijke groet
Henk Hooghuis, voorzitter

« prev top next »
top
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login