Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Home > Nieuwsarchief > Nieuwsarchief 2017 > De stand van zaken
top

De stand van zaken

Kinderhuis Sarasvati
Zaterdag 22 april 2017. Vanmorgen had Puran een overleg met de oud-voorzitter van SHC dhr Katuwal. Dhr Katuwal vertelde dat de situatie in het Sarasvati kinderhuis hard achteruit gaat, nu onze stichting zich steeds meer terugtrekt. Er is zelfs niet genoeg geld voor gezond voedsel. Ook is de steun voor het voedselprogramma door inwoners van Dharan afgenomen. Het lijkt erop dat ook de burgers, die het kinderhuis financieel en in natura steunden, doordat onze stichting zich aan het terugtrekken is, dat ook doen. Het bestuur van het kinderhuis wil overigens dat SHC en onze stichting zich minder met het beleid bemoeien, als we ze blijven steunen.

Kinderhuis Duhabi
De huismanager van het kinderhuis in Duhabi, mw Dhimal, functioneert nog niet naar behoren. Ze is sinds eind vorig jaar in dienst. Onze nieuwe SHC manager Puran zal haar gaan begeleiden. Het is de bedoeling dat ze de dossiers van de kinderen beter gaat bijhouden. Ook zal ze een dagrapport bij gaan houden en gebeurtenissen melden die van belang kunnen zijn voor de kinderen.

Dipendraschool
Er zijn formulieren ontwikkeld voor de gegevensverzameling en voor het opstellen van een zorg- en veiligheidsplan voor kinderen die in een erg slechte situatie verkeren (naar verwachting is dat minimaal 20%, 16 a 20 gezinnen). De onderwijzeressen gaan hiermee aan de slag. Ze worden daarbij begeleid door dhr Katuwal die een wekelijks overleg zal hebben op de school. Ook zal Puran en een vrijwilligster actief betrokken worden bij het bezoeken van de families in slechte omstandigheden. Dhr Bista, lid van het schoolbestuur, zal hen daarbij helpen. Hij maakt deel uit van de plaatselijke gemeenschap en kent de gezinnen waar het om gaat.

« prev top next »
top
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login