Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Home > Nieuwsarchief > Nieuwsarchief 2017 > Rockstart presentatie Nepalese bedrijven
top

Rockstart presentatie Nepalese bedrijven

rockstart 2017

Amsterdam maart 2017. Op vrijdag 17 maart gaven in Amsterdam 9 jonge Nepalese bedrijven elk een korte presentatie van hun onderneming aan Nederlandse investeerders en genodigden, waaronder de Nepalese ambassadeur, dhr Thapa en dhr De Stoppelaer, hon. consul van Nepal in Nederland. Het evenement was georganiseerd door Rockstart Amsterdam. Dit is een initiatief dat jonge ondernemers begeleidt in de startfase en in contact brengt met investeerders, in dit geval uit Nederland. Het gaat om ondernemers die vernieuwend en milieuvriendelijke bedrijven opstarten in Nepal en ook werkgelegenheid creëren. De ondernemingen die waren vertegenwoordigd zijn zorgvuldig geselecteerd en van binnenuit gescreend door Rockstart in Nepal. De bedrijven worden individueel gecoached door mentoren die ook aanwezig waren op de presetaties.

Via een van onze donateurs, coach van enkele bedrijven, kwamen we eerder in contact met 2 bedrijven die graag bereid zijn om jongeren die volwassen worden uit onze kinderhuizen, een baan aan te bieden en een eventuele vakopleiding. Voor ons erg belangrijk omdat er zeker ook voor onze jongeren in Nepal weinig mogelijkheden zijn om een baan te vinden. Velen gaan dan ook noodgedwongen naar het buitenland, bv de Golfstaten waar ze onder slechte omstandigheden vaak gevaarlijk werk moeten doen. Onze voorzitter was zeer onder de indruk van het idealisme enerzijds van de jonge ondernemingen en anderzijds de bijdrage die deze bedrijven kunnen bieden aan het ontwikkelen van werkgelegenheid, schone energie, schoon water, bouwen met natuurlijke materialen, biologische landbouw etc.

Met een van de bedrijven, de fa Rammed Earth Solutions vertegenwoordigd door de heren Narayan Acharya en Santosh Shrestha, zijn we in gesprek geraakt over mogelijkheden om enkele jongeren te introduceren die er mogelijk aan het werk kunnen. Rammed Earth Solutions is een bouwbedrijf dat gebruik maakt van natuurlijke materialen dmv een opnieuw ingevoerde eeuwenoude methode van stampleem (www.rammedearthsolutions.org). Mogelijk kunnen ze ook betrokken worden bij de bouw van de klaslokalen bij de Dipendraschool. De bouwmaterialen lijken namelijk zeer geschikt voor het gebied waar Dipendra school is gesitueerd: in de zomer wordt de warmte buitengehouden, in de winter de kou.

« prev top next »
top
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login