Voorlichting

De stichting probeert op verschillende wijzen haar activiteiten in Nepal onder de aandacht te brengen.

Open dagen groot succes

6 februari 2006 - De twee open dagen die de stichting onlangs georganiseerd heeft waren een groot succes. Op beide dagen was er een grote opkomst en er werd gul gedoneerd. In Amsterdam werd 966,50 euro ingezameld en in Best 708 euro. De stichting is iedereen die donatie heeft gedaan of op een andere wijze een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van de open dagen bijzonder dankbaar.

Een impressie van de open dagen is te vinden in de fotogalerij.

Verslag open dag Amsterdam

Open dag in AmsterdamOp 28 januari was er een open dag plaats in Centrum de Roos in Amsterdam De open dag kende een gevarieerd programma met o.a. een optreden van Bimala Shrestha en de Himculi Culture Group uit Nepal. Daarnaast was er een voordracht door dhr Shyam Katwal uit Nepal over de projecten (zie onderaan de pagina om de tekst te downloaden) en werd recent videomateriaal vertoond. Ook was er een presentatie van ir. Erik Segers die de bouw van een nieuw kinderhuis door de stichting heeft begeleid. Hij ging in op de bouwprojecten van de stichting in Nepal.

Verslag open dag Best

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari hebben we ons kunnen presenteren op de Nutsschool "de Zevensprong" in Best (Noord-Brabant) De heer Shyam Katwal (voorzitter van onze organisatie in Nepal en oud-schoolhoofd) genoot van de vele vragen die hij kreeg van de kinderen, naar aanleiding van zijn praatje voor de klas. Hij vertelde dat de kinderen in Nepal vaak niet eens een klas hebben om in te zitten, maar gewoon onder een boom zitten met een oud schriftje om te studeren. Hij zei dat in vergelijking met de meeste scholen in Nepal "de Zevensprong" een droom is: hier is alles beschikbaar voor de kinderen.

Open dag in BestEr waren veel kinderen op de open dag afgekomen, ook logisch omdat de gebeurtenis in hun school plaatsvond. Er waren presentaties en ook was er een speciaal parallelprogramma voor de kinderen. De architect ir Erik Segers werkte met de kinderen een ontwerp uit van een te bouwen praktijklokaal voor de kinderen in Dharan. Dit werd later gepresenteerd aan de aanwezigen. Een vermeldenswaardig initiatief is verder dat de schoolkinderen een eigen kraam hadden met meegebrachte spullen. De opbrengst van de verkoop van deze spullen (70 euro) is verdubbeld door de ouders.

Verder werd er opgetreden door Bimala en de Himchuli groep uit Nepal. De socioloog Ramesh Devkota vertelde over de situatie van weeskinderen in Nepal en de risicofactoren, waardoor het aantal wezen toeneemt. Dit komt onder andere door de strijd in Nepal en het gebrek aan bestaansmiddelen. Kinderen zijn ook ingezet als kindsoldaat, slachtoffer van HIV en AIDS etc. Hij benadrukt het belang van projecten als het onze, omdat we in elk geval voor een aantal kinderen bescherming kunnen bieden. Daarnaast vindt dhr Devkota het ook belangrijk dat we als Nederlandse stichtingen die zich inzetten voor Nepal opkomen voor de rechten van kinderen daar. Dit kunnen we onder andere doen door ons te organiseren in een platform. Als stichting werken we hier graag aan mee!

We hopen dat er uit deze open dag op "de Zevensprong" in Best, contacten voortvloeien tussen onze kinderen in Nepal en de kinderen van deze school, bijvoorbeeld via e-mail of via onze website. Uiteraard zijn we het bestuur van de Zevensprong heel erkentelijk voor de mogelijk onze open dag te houden.

Downloads

Himchuli Culturele Groep

Bimala Shrestha is behalve een van de oprichtsters van onze stichting ook zangeres bij de Himchuli Culturele Groep uit Nepal. Wat ze hiermee verdient gaat grotendeels naar onze stichting.

Himchuli is een Nepalese muziekgroep in Nederland. De naam Himchuli betekent "bergtop". Wij bestaan in totaal uit 6 professionele Nepalese muzikanten die in Nederland wonen. We bespelen Madel (Nepalese trommel), Tabala (klassieke trommel), Sarangi (Nepalese viool), Basuri (Nepalese fluit) en gitaar. Wij zijn al jarenlang, zowel in Nepal als in Nederland, toegewijd aan de Nepalese muziek. Onze specialiteit is Nepalese folkmuziek, maar er staan ook Nepalese popliedjes en moderne en klassieke nummers op ons repertoire. Ook wordt hierbij gedanst. Himchuli treedt op in zowel kleine (2) als in grotere (6) samenstelling.

Himchuli beperkt zich niet tot alleen muzikale activiteiten. Wij verzorgen ook Nepalese catering. Van kleine heerlijke Nepalese hapjes tot een geheel buffet ? dit alles kan Himchuli voor u verzorgen. Onze koks zijn afkomstig uit Nepal en hebben jarenlang in restaurants in Kathmandu gekookt. Zij zijn dus zeer ervaren en kunnen voor kleine en voor grote groepen mensen Nepalese maaltijden bereiden.

Naast de Nepalese muziek en catering kan Himchuli een Nepalese kledingshow laten zien. De verschillende bevolkingsgroepen in Nepal dragen verschillende soorten kleding en ornamenten. Dit probeert Himchuli zoveel mogelijk over te brengen in de kledingshow. De kleurrijke en mooie kledingshow is de moeite waard om naar te kijken.

Tot slot heeft Himchuli verschillende documentaires over kansarme vrouwen en kinderen in Nepal, die wij u kunnen vertonen. De documentaries geven een getrouw beeld van de leefsituatie van een groot deel van de Nepalese bevolking.
 
U kunt kiezen uit de verschillende mogelijkheden die we bieden. Kortom, we stemmen ons geheel af op uw wensen!

De vergoeding die wij voor onze optredens, catering, kledingshow en documentaires vragen, is deels bestemd voor kansarme kinderen in Nepal.

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met:
Ram Budhathoki
071-5121929
ram.jose@casema.nl