Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Home > Nieuws > Bezoek aan de Dipendraschool
top

Bezoek aan de Dipendraschool

#
Plek voor de nieuw klaslokalen

Maandag 10 april 2017. Vandaag kregen we dit bericht van onze officemanager Puran Baraily. We hebben dit bericht vertaald uit het Engels en enigszins bewerkt.

Ben met dhr Madan Dhakal naar de Dipendraschool gegaan. We hadden een afspraak met het schoolhoofd dhr Parbat Sanjel. Enkele onderwerpen van ons gesprek.
- Het belang van "data collection" het verzamelen van gegevens. Afgesproken is dat de leerkrachten hier allemaal een bijdrage aan gaan leveren. De stichting is dan bereid, zoals met mr Henk is afgesproken, om een toeslag te betalen op het basissalaris dat ze nu krijgen, voor de extra uren die ze hieraan besteden. Ik, Puran Baraily, de nieuwe officemanager zal dit samen met het schoolhoofd coördineren. Met mr Henk is afgesproken dat er een formulier wordt voor de gegevens verzameling. Hij zal het bestuur in Nederland vragen hierbij te helpen. Het is de bedoeling dat in de eerste plaats zichtbaar wordt welke kinderen niet of onregelmatig naar school kunnen komen en of er zorgen zijn over bv de situatie thuis. Dan zal er een plan worden gemaakt om het betreffende kind te helpen naar school te komen.
- Het schoolhoofd vroeg of er naast de kok ook een part time schoonmaker kan worden aangesteld.
- We hebben de bouw van de klaslokalen en de omheining van het land besproken: Het is volgens het schoolhoofd toch te gevaarlijk om in de hoogte te bouwen (op de bestaande gebouwen) De kinderen zijn hiervoor te wild en ongedisciplineerd. Als er ongelukken komen dan zullen de ouders volgens het schoolcomite in conflict raken met de school en hun kinderen van school halen. Ik heb gevraagd om het standpunt van het schoolcomite in een brief aan de stichting op te stellen. Als laagbouw te duur is kan bv eerst 1 gebouw worden neergezet en als er genoeg geld is een tweede klaslokaal. Ook werd voorgesteld door het schoolhoofd om de overkapte eetruimte aan de kant van de keuken voor de helft om te bouwen tot klaslokaal.
- De omheining van het terrein: het is nu echt nodig dat dit snel gebeurd, de bouw van een ommuring. De dorpsbewoners zijn al bezig om beetje bij beetje het beschikbare land te bezetten!
- Betrokkenheid van het bedrijf Rammed Earth Solutions bij de nieuwbouw: Zoals we van mr Henk hebben begrepen kan dit bedrijf op een eco vriendelijke manier helpen met de bouw. Ze zijn een van de bedrijven die door het Rockstart programma is geselecteerd en gekoppeld is aan Nederlandse investeerders. De klaslokalen die zij bouwen zijn aardbevingsbestendig en goed geïsoleerd tegen warmte en kou. Het schoolhoofd Parbat verwacht dat het schoolcomite hiermee accoord zal gaan.
- dhr. Parbat vraagt mij of de vrijwilligster Fulan Devi, die al 8 maanden in feite het zelfde werk doet als de andere onderwijzers, in dienst kan komen. Zij is afkomstig uit de lokale - dalit - gemeenschap. Volgens mr Henk is het Nederlandse bestuur accoord met haar benoeming.

Puran Baraily, Office manager

« prev top next »
top
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login