Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Home > Nieuwsarchief > Nieuwsarchief 2014 > Benefietdiner verslag
top

Benefietdiner verslag

Powerpoint presentatie

 

Klik op presentatie voor volgende dia

 

Op het benefietdiner op zondag 14 december in het Nepalese restaurant mt Everest in Amsterdam werd niet alleen gezellig getafeld, maar er werden ook presentaties gegeven door Clemens Deen, technisch adviseur, Diego Flores, tandarts en Anja Brasser, pedagoge.

Clemens legde uit hoe belangrijke voorwaarden zoals voldoende toevoer van schoon water in de droge periode die ca. 5 maanden duurt, elektriciteit (dmv zonne-energie) en veiligheid - een omheining van het land bij de school - nu nog ontbreken bij Dipendraschool. We willen uiteraard zo snel mogelijk deze problemen oplossen. De kosten zijn geraamd op minimaal € 5000. Ook legde Clemens uit hoe het kinderhuis in Duhabi, dat geheel door de stichting is ontworpen en gebouwd, nu beschermd is tegen het aangrenzende meer dmv een drainagesysteem, dat vaak in Nederland wordt gebruikt.

Diego deed verslag van het tandheelkundige kamp in april van dit jaar en van de behandelingen / controles die hij heeft kunnen uitvoeren: ca. 200 in 5 dagen tijd. Diego wil jaarlijks terugkomen. Ook wil hij een halfjaarlijkse controle door een Nepalese tandheelkundige assistent laten uitvoeren om zijn jaarlijkse bezoek nog beter en effectiever te laten verlopen. Van de kinderen die het tandheelkundige kamp hebben bezocht is een dossier aangemaakt. De indruk is dat de tandarts in Nepal helaas nog niet bereikbaar is voor de kinderen waar wij ons voor willen inzetten. Daarom is voortzetting van het tandheelkundige kamp noodzakelijk en vragen wij de donateurs om ook dit project te steunen.

Anja berichtte vervolgens over haar werk met de kinderen aan de hand van tekeningen. Zo was de ontwikkeling te zien van een kleuter met het syndroom van Down door zijn tekening te vergelijken. Ontwikkeling is alleen mogelijk als er voldoende aandacht en begeleiding beschikbaar is. Helaas is door dalende inkomsten van de stichting voldoende begeleiding van zwakkere kinderen niet gegarandeerd. Dit is jammer omdat we als stichting juist zwakkere kinderen kansen willen bieden. Anja liet zien dat aandacht en bewustwording van home mothers en onderwijzers tot resultaten leiden en de kinderen een perspectief kunnen bieden op een toekomst! Ze gaat deze maand weer naar Nepal om met de kinderen te werken.

« prev top next »
top
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login