Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Welkom
top

Welkom

facebook

twitter

Twitter en Facebook

U kunt ons ook vinden op Twitter en Facebook! Zie de beide links rechts.

Het laatste nieuws bekijken >>>

Jaarrekening SHC 2020 goedgekeurd

#

Juli 2021. De jaarrekening van 2020 van onze lokale partner SHC is door de Nepalese accountant goedgekeurd. Zie accountantsverklaring jaarrekening SHC 2020

Financieel verslag 2019

#

Juni 2021. Het financieel verslag 2019 is gereed. Door de corona-epidemie heeft de samenstelling van het verslag helaas vertraging opgelopen. Zie financieel verslag 2019.

Penningmeester gevraagd

De stichting zoekt met spoed een nieuwe penningmeester m/v.
Taken zijn o.a.
- controleren van het maandelijkse financiële overzicht uit Nepal.
- opstellen van de jaarrekening
- mede opstellen van de begroting
Tijdsinvestering: gemiddeld ca. 4 uur per maand.
Informatie over de functie: H. Hooghuis voorzitter, 0630 206946, info@kinderhuisnepal.nl

Nieuwsbrief 27

#

Kinderhuis Duhabi voedselhulp en corona-testen door Lions Club

December 2020. Nieuwsbrief 27 is verschenen. Hij is samengesteld in samenwerking met onze Nepalese partner SHC en is deels engelstalig. De nieuwsbrief bevat onder meer een overzicht van het kinderhuis in Duhabi en van de ontwikkeling van de Dipendraschool in 2020. De gevolgen van de corona-pandemie voor het kinderhuis en de school komen ook aan de orde. Verder lezen in: nieuwsbrief 27.

Wilt u (wil je) ons steunen dan kan dat. Bezoek donateur worden voor meer informatie.

Voor meer nieuwsberichten zie: nieuws >>>

Onze missie

De stichting Shide Children Home Dharan heeft als doel het verschaffen van onderdak, verzorging en onderwijs aan wees- en zwerfkinderen in Nepal, met name in en rond de stad Dharan in het zuid-oosten van Nepal. Verder lezen >>>

Onze projecten

De kinderen van het kinderhuis in DuhabiHet kinderhuis Duhabi. Dit kinderhuis is gelegen aan een meertje in het dorp Duhabi op ca. 35 km van de stad Dharan in zuid-oost Nepal. We hebben daar een nieuw huis laten bouwen omdat het gebouw in het nabijgelegen Itahari te klein was. In het kinderhuis te Duhabi worden circa 18 kinderen opgevangen.
Verder lezen >>>
 
De kinderen van het Saraswati kinderhuisHet Saraswati kinderhuis. Update 2020. Het Saraswati kinderhuis in Dharan staat inmiddels financieel en organisatorisch grotendeels op eigen benen. Onze stichting werkt nog samen met het kinderhuis in het begeleiden van ex-pupillen in het zoeken naar werk, het vinden van woonruimte en het opbouwen van een leven buiten het kinderhuis.

Het kinderhuis is tegen een heuvel aan gebouwd op land dat door de gemeente Dharan ter beschikking is gesteld. Er verblijven 26 kinderen, van peuters tot oudere teeners. Deze worden begeleid door een huismoeder die ook kookt
voor de kinderen.
Verder lezen >>>
 
Leerlingen van de DipendraschoolDe Dipendra school. Onze stichting is betrokken bij de ontwikkeling van de Dipendraschool. De circa 200 leerlingen zijn afkomstig uit het dorpje Falkland, ongeveer 5 km ten westen van de stad Dharan. De inwoners ervan behoren overwegend tot de allerarmsten in Nepal.
Verder lezen >>>

 

 

De stichting Shide Children Home Dharan

Nepal is een van de armste landen ter wereld met een nominaal BNP van circa € 700 per persoon per jaar (ter vergelijking: in Nederland bedraagt dat ca. € 38.000, cijfers van 2016).
Ruim 10 jaar (1996 - 2006) heeft er een burgeroorlog gewoed. In november 2006 werd een vredesverdrag getekend. Daarbij kwam een parlementaire democratie tot stand en de monarchie en het hindoeisme als staatsgodsdienst werden afgeschaft.
In april en in mei 2015 hebben zich een aantal zware aardbevingen voorgedaan met circa 7500 dodelijk slachtoffers en veel materiële schade.
De zwakke positie van wees- en straatkinderen is door de burgeroorlog en door de aardbevingen nog meer verslechterd. Deze kinderen kunnen zonder opvang niet naar school en moeten op zeer jonge leeftijd al werken of bedelen om in leven te blijven.

Met onze stichting Shide Children Home Dharan willen we deze kinderen kansen bieden op een betere toekomst. Wij trachten dit doel te verwezenlijken door de inzet van onze vrijwilligers en door fondsen te werven voor 2 kinderhuizen en een een schooltje in en rondom de stad Dharan in het zuid-oosten van Nepal. We werken hierbij intensief samen met een lokale ngo, de Society for Helpless Children (SHC).

Door middel van deze site proberen wij onze donateurs en andere belangstellenden zo goed mogelijk te informeren.

Om de weeskinderen in Nepal te kunnen ondersteunen hebben wij uw hulp hard nodig. Doe daarom nu een online gift of lees hoe u ons op een andere wijze kunt helpen

 

 

This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.

 

top next »

Kinderhuis Nepal 
Stg Shide Children Home Dharan

T: 020 - 4282850
E: info@kinderhuisnepal.nl
IBAN: NL90 INGB 0000127313

RSIN nummer 808102473

De stichting heeft een
anbi status (reg. nr. 11478).

 
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login