Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Welkom
top

Welkom

facebook

twitter

Twitter en Facebook

U kunt ons ook vinden op Twitter en Facebook! Zie de beide links rechts.

Het laatste nieuws

Rashmi Baraily

#

Rashmi samen met Meherman Hughes van onze lokale partner SHC

Oktober 2019. We berichtten eerder over Rashmi Baraily, een meisje dat met haar ziekelijke moeder en haar oma in erg armoedige omstandigheden woont en leeft. Ze is een pientere meid en doet het erg goed op school. Via onze stichting wordt haar opleiding ondersteund door een Nederlandse sponsor. Wilt u kinderen zoals Rashmi steunen dan kan dat via onze stichting. Elke gift is welkom. Verder lezen nieuws.

Deepa Gautam

#

Deepa

Oktober 2019. Het gaat goed met Deepa Gautam. Ze is een van de oudere pupillen van het kinderhuis in Duhabi. Ze heeft moeite met leren op school, maar dankzij bijles heeft ze boven verwachting goede resultaten behaald op haar eindexamen. Verder lezen nieuws.

Nieuwsbrief 25

#

kinderhuis Duhabi 2018

Juni 2019. Nieuwsbrief 25 is verschenen. Met onder meer een overzicht van de resultaten van 2018 en van de eerste helft van 2019. Ook kunt u in deze nieuwsbrief lezen over de verdere plannen voor dit jaar. Zie nieuwsbrief 25.

Wilt u (wil je) ons steunen dan kan dat. Bezoek donateur worden voor meer informatie.

Voor meer nieuwsberichten zie: nieuws >>>

Financieel verslag 2018 en begroting 2019

Juni 2019. Het Financieel verslag 2018 en de Begroting 2019 zijn gereed. Hanny Sjaarda heeft er ook dit jaar veel werk van gemaakt. Zie Financieel verslag 2018 en begroting 2019.

Onze missie

De stichting Shide Children Home Dharan heeft als doel het verschaffen van onderdak, verzorging en onderwijs aan wees- en zwerfkinderen in Nepal, met name in en rond de stad Dharan in het zuid-oosten van Nepal. Verder lezen >>>

Onze projecten

De kinderen van het kinderhuis in DuhabiHet kinderhuis Duhabi. Dit kinderhuis is gelegen aan een meertje in het dorp Duhabi op ca. 35 km van de stad Dharan in zuid-oost Nepal. We hebben daar een nieuw huis laten bouwen omdat het gebouw in het nabijgelegen Itahari te klein was. In het kinderhuis te Duhabi worden circa 18 kinderen opgevangen.
Verder lezen >>>
 
De kinderen van het Saraswati kinderhuisHet Saraswati kinderhuis. Het Saraswati kinderhuis is tegen een heuvel aan gebouwd op land dat door de gemeente Dharan ter beschikking is gesteld. Er verblijven 26 kinderen, van peuters tot oudere teeners. Deze worden begeleid door een huismoeder die ook kookt
voor de kinderen.
Verder lezen >>>
 
Leerlingen van de DipendraschoolDe Dipendra school. Onze stichting is verder betrokken bij de ontwikkeling van de Dipendraschool. De circa 200 leerlingen zijn afkomstig uit het dorpje Falkland, ongeveer 5 km ten westen van de stad Dharan. De inwoners ervan behoren overwegend tot de allerarmsten in Nepal.
Verder lezen >>>

 

 

De stichting Shide Children Home Dharan

Nepal is een van de armste landen ter wereld met een nominaal BNP van circa € 700 per persoon per jaar (ter vergelijking: in Nederland bedraagt dat ca. € 38.000, cijfers van 2016).
Ruim 10 jaar (1996 - 2006) heeft er een burgeroorlog gewoed. In november 2006 werd een vredesverdrag getekend. Daarbij kwam een parlementaire democratie tot stand en de monarchie en het hindoeisme als staatsgodsdienst werden afgeschaft.
In april en in mei 2015 hebben zich een aantal zware aardbevingen voorgedaan met circa 7500 dodelijk slachtoffers en veel materiële schade.
De zwakke positie van wees- en straatkinderen is door de burgeroorlog en door de aardbevingen nog meer verslechterd. Deze kinderen kunnen zonder opvang niet naar school en moeten op zeer jonge leeftijd al werken of bedelen om in leven te blijven.

Met onze stichting Shide Children Home Dharan willen we deze kinderen kansen bieden op een betere toekomst. Wij trachten dit doel te verwezenlijken door de inzet van onze vrijwilligers en door fondsen te werven voor 2 kinderhuizen en een een schooltje in en rondom de stad Dharan in het zuid-oosten van Nepal. We werken hierbij intensief samen met een lokale ngo, de Society for Helpless Children (SHC).

Door middel van deze site proberen wij onze donateurs en andere belangstellenden zo goed mogelijk te informeren.

Om de weeskinderen in Nepal te kunnen ondersteunen hebben wij uw hulp hard nodig. Doe daarom nu een online gift of lees hoe u ons op een andere wijze kunt helpen

 

 

This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.

 

top next »

Kinderhuis Nepal 
Stg Shide Children Home Dharan

T: 020 - 4282850
E: info@kinderhuisnepal.nl
IBAN: NL90 INGB 0000127313

RSIN nummer 808102473

De stichting heeft een
anbi status (reg. nr. 11478).

 
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login