Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Home > Nieuws
top

Nieuws

facebook

Kinderhuis Duhabi maandverslag april 2024

#

Kinderhuis Duhabi

mei 2024. We hebben het maandverslag van april van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand april. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag april 2024 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi nieuwsbrief 33 Pasen 2024

#

Kinderhuis Duhabi

maart 2024. We hebben nieuwsbrief 33 ter gelegenheid van Pasen van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. U krijgt een overzicht van het aantal kinderen, de leeftijd en de school die zij bezoeken en een beeld van het dagelijks leven in het kinderhuis. Er is aandacht voor spel naast de dagelijkse huiswerkbegeleiding. De speeltuin die in 2006 werd aangelegd, is aan een opknapbeurt toe. Verder is er aandacht voor gezonde voeding. Voor de oudere meisjes wordt een nieuwe kamer gebouwd op het dakterras. De tiener jongens verblijven op de begane grond direct onder toezicht van de manager. Verder lezen Kinderhuis Duhabi nieuwsbrief 33 Pasen 2024 (engelstalig).

Holi festival 2024

#

Kinderhuis Duhabi Holi viering

maart 2024. Het Holifeest of Holi-Phagwa is een hindoeïstisch feest, dat jaarlijks rond de maand maart gevierd wordt en in feite een combinatie is van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade én een Nieuwjaarsfeest.Verder lezen Holi festival

Kinderhuis Duhabi maandverslag januari 2024

#

Deepa trouwt met haar geliefde

februari 2024. We hebben het maandverslag van januari van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand januari. Ook is er een overzicht van de lokale donaties van deze maand. En Deepa is in het huwelijk getreden met haar geliefde! Deepa heeft jarenlang in het kinderhuis gewoond. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag januari 2024 (engelstalig).

Nieuwsbrief 32

#

Het kinderhuis in Duhabi

December 2023. Nieuwsbrief 32 is verschenen. Hij is door ons samengesteld in samenwerking met Ashu Kumar Mandal, de beheerder van het kinderhuis in Duhabi. De nieuwsbrief bevat een overzicht van het kinderhuis in Duhabi in het afgelopen jaar. We bedanken onze donateurs voor hun bijdrage, waarzonder we de weeskinderen niet zouden kunnen ondersteunen! De nieuwsbrief is grotendeels Engelstalig. Verder lezen nieuwsbrief-32.

Kinderhuis Duhabi maandverslag oktober 2023

#

Huismoeder brengt ter gelegenheid van Dashain een tika aan bij een pupil van het kinderhuis

november 2023. We hebben het maandverslag van oktober van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand oktober. Ook is er een overzicht van de lokale donaties van deze maand. Eind oktober werd voorafgaand aan het Tihar het Dashain festival gevierd. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag oktober 2023 (engelstalig).

Lichtfeest Tihar

#

Het kinderhuis versierd met lichtjes

November 2020. Van 12 tot 16 november vieren de Nepalezen het lichtfeest Tihar (aka Diwali). Dit feest is gewijd aan de hindoe godheden Laxmi, de godin van de welvaart, en Yama, de god van de dood. Tijdens dit feest worden de huizen in heel Nepal uitbundig verlicht met kaarsen, olielampen en electrische verlichting. Verder lezen: het Tihar lichtfeest (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag september 2023

#

De Lions Club Biratnagar bezoekt het kinderhuis

oktober 2023. We hebben het maandverslag van september van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand september. Ook is er een overzicht van de lokale donaties van deze maand. Zo doneerde de Lions Club van Biratnagar 16 klamboes tegen de muggen die knokkelkoorts overbrengen. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag september 2023 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag augustus 2023

#

kinderen van het kinderhuis

september 2023. We hebben het maandverslag van augustus van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand augustus. Ook is er een overzicht van de lokale donaties van deze maand. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag augustus 2023 (engelstalig).

Nepaldag 2023 uitreiking onderscheiding

#

Nepaldag 2023 uitreiking onderscheiding

september 2023. Zondag 10 september werd een Nepal Dag gehouden in 't Zonnehuis in Amsterdam. Aan onze voorzitter Henk Hooghuis werd op die dag een onderscheiding uitgereikt door de ambassadeur van Nepal voor zijn verdienstelijke werk voor de weeskinderen in Oost-Nepal.

Video impressie kinderhuis Duhabi

Kinderhuis Duhabi maandverslag juli 2023

#

kinderen van het kinderhuis

augustus 2023. We hebben het maandverslag van juli van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand juli. Ook is er een overzicht van de lokale donaties van deze maand. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag juli 2023 (engelstalig).

Zondag 10 september Amsterdam, Nepal Dag 2023

#

Nepal Dag

augustus 2023. Amsterdam zondag 10 september Nepal Dag. Een inspirerende dag om volop te genieten van de Nepalese cultuur afgewisseld met interessante lezingen en netwerken. Volop genieten, uitwisselen en cultuur beleven van het geboorteland van Boeddha en het dak van de wereld. Interessante presentaties worden afgewisseld met kleurrijke Nepalese dans, muziek en culinaire hapjes. Deze dag staat volop in het teken van verbinding tussen culturen, gewoontes en herkenning en erkenning. Kortom een inspirerende en bovenal niet te missen dag voor Nepalliefhebbers!
Datum: zondag 10 september
Tijden: 12.30 - 18.00 uur
Plaats: 't Zonnehuis Zonneplein 30 Amsterdam
Toegang: gratis
Url: nepal-dag-evenement

Dengue uitbraak in Oost-Nepal

#

BP Koirala ziekenhuis Dharan, vaccinatiecampagne tegen dengue

augustus 2023. Er is sprake van een uitbraak van dengue (knokkelkoorts) in Oost Nepal. Dengue is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een virus. Het virus komt voor in (sub)tropische gebieden en wordt overgedragen door muggen. Het kinderhuis in Duhabi probeert zoveel mogelijk te doen om besmetting te voorkomen door o.a. het verstrekken van beschermende kleding en ontsmetting van het kinderhuis.

Kinderhuis Duhabi maandverslag juni 2023

#

het kinderhuis

juli 2023. We hebben het maandverslag van juni van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand juni. Ook is er een overzicht van de lokale donaties van deze maand (NPR 23520 = ca. € 163). Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag juni 2023 (engelstalig).

Financieel jaarverslag 2022

Juni 2023. Het financiële jaarverslag 2022 van onze stichting is verschenen. Een toelichting op het verslag kunt u vinden in nieuwsbrief 30. financieel jaarverslag 2022 en nieuwsbrief 30.

Betere Zorg

#

foto © Better Care Network Netherlands

juni 2023. Onze stichting neemt deel aan een werkgroep geinitieerd door het Better Care Network Netherlands (Kerk in Actie, Save the Chidren, SOS kinderdorpen). De bedoeling is dat de kinderen indien mogelijk bij familie verblijven, al dan niet met ondersteuning. Het is waarschijnlijk dat veel weeshuizen in de huidige vorm gaan verdwijnen. In plaats daarvan verblijven kinderen bij familie, danwel in pleeggezinnen. De richtlijnen zijn internationaal afgesproken, oa met Unicef. Het is waarschjnlijk dat ook de wetgeving in Nepal wordt aangepast. Opvang in tehuizen is dan alleen nog toegestaan in zgn family homes voor max 10 kinderen. Voor Duhabi Child Home betekent dit oa dat van alle kinderen in kaart wordt gebracht wat hun actuele familienetwerk is en wat de mogelijkheden zijn voor plaatsing. Wij zullen als stichting zo goed mogelijk proberen te voldoen aan de nieuwe opzet. Uiteraard moet opvang binnen familieverband indien mogelijk, wel veilig zijn. Hieronder een samenvatting van een projectplan, grotendeels gebaseerd op de huidige praktijk maar wel rekening houdend met de transitie naar familieopvang. Het is bv mogelijk dat Duhabi Child Home wordt opgesplitst in 2 units voor 10 kinderen. Ook is het urgent dat de jonge adolescenten vanaf 18 jaar niet meer in het kinderhuis verblijven. Indien er sponsors gevonden worden, kunnen ze in een hostel verblijven en hun studie / school afmaken. We proberen de jongeren die het betreft kansen te bieden op betaald werk. Dit is in Nepal geen eenvoudige zaak, vooral als je geen familie hebt. Verder lezen projectplan (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag mei 2023

#

het kinderhuis

juni 2023. We hebben het maandverslag van mei van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand mei. Ook is er een overzicht van de lokale donaties van deze maand (12800 NPR = ca. € 89) . Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag mei 2023 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag april 2023

#

leesles in het kinderhuis

mei 2023. We hebben het maandverslag van april van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand april. Ook is er een overzicht van de lokale donaties van deze maand. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag april 2023 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi mei 2023

#

asist. homemother Prinkaya en kinderen van het kinderhuis in Duhabi voor ze naar school gaan

mei 2023. Voor de kinderen van het kinderhuis in Duhabi 's ochtends naar school gaan, wordt er voor gezorgd dat ze er netjes uitzien.

Nieuwsbrief Pasen 2023

#

kinderen kinderhuis Duhabi

april 2023. We wensen alle bezoekers van deze website fijne Paasdagen! De beheerder van het kinderhuis in Duhabi, Ashu Mandal, heeft een speciale nieuwsbrief voor Pasen samengesteld. Verder lezen Nieuwsbrief Pasen 2023 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag februari 2023

#

huismoeder Muna en kinderen tijdens picnic Itahari

maart 2023. We hebben het maandverslag van februari van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand februari. In het kinderhuis worden momenteel 29 kinderen opgevangen. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag februari 2023 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag januari 2023

#

lokale donors zorgen voor warme kleren voor de kinderen van het kinderhuis

maart 2023. We hebben het maandverslag van januari 2023 van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand januari. Ook is er een overzicht van de lokale donaties van deze maand. Zo hebben lokale donors gezorgd voor warme kleren voor de kinderen van het kinderhuis. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag januari 2023 (engelstalig).

Picnic kinderhuis

#

Picnic kinderhuis bij Itahari

februari 2023. Picnic en uitje in de omgeving van Itahari van de kinderen en begeleiders van het kinderhuis Duhabi. 

Kinderhuis Duhabi maandverslag november 2022

#

Kinderhuis Duhabi tuinonderhoud

januari 2023. We hebben het maandverslag van november van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand november. Ook is er een overzicht van de lokale donaties van deze maand. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag november 2022 (engelstalig).

Nieuwsbrief 30

#

kinderhuis Duhabi

December 2022. Een goede kerst gewenst! Nieuwsbrief 30 is verschenen. Hij is door ons samengesteld in samenwerking met Ashu Kumar Mandal, de beheerder van het kinderhuis in Duhabi. De nieuwsbrief bevat een overzicht van het kinderhuis in Duhabi in de afgelopen maanden. De nieuwsbrief is grotendeels engelstalig. Verder lezen in nieuwsbrief 30.

Nieuwe kinderen

#

kinderhuis Duhabi

December 2022. Er zijn twee nieuwe kinderen geplaatst in het kinderhuis in Duhabi. Het gaat om een broer en een zus van respectievelijk 4 en 7 jaar en afkomstig uit de regio. Ze zijn geplaatst na onderzoek door het bestuur in samenwerking met een sociale activist. De ouders zijn overleden, oom en tante hebben onvoldoende middelen om de kinderen op te nemen. Als stichting willen we graag dat weeskinderen door familie worden opgevoed. Alleen als dit onmogelijk is gaan we akkoord met sponsoring. Dit neemt niet weg dat we zoveel mogelijk de familie willen betrekken bij de ontwikkeling van de kinderen. Ook terugplaatsing in het familienetwerk is mogelijk als de omstandigheden verbeteren. Verder lezen nieuwe kinderen (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag oktober 2022

#

Kinderhuis Duhabi tuinonderhoud

november 2022. We hebben het maandverslag van oktober van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand oktober. Ook is er een overzicht van de lokale donaties van deze maand. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag oktober 2022 (engelstalig).

Gezondheidscheck kinderen van het kinderhuis

#

Gezondheidscheck kinderhuis Duhabi

oktober 2022. Onlangs is er een gezondheidscheck geweest in het kinderhuis in Duhabi. Het bestuur van de stichting heeft extra geld ter beschikking gesteld voor gezonde voeding wat de laatste tijd duurder is geworden in Nepal. Er zijn zieke kinderen: Anju heeft tbc opgelopen, Bija heeft zijn arm gebroken met schommelen en Toyaz heeft een been gebroken. TBC komt veel voor in Nepal en ook dengue waart er rond.

Kinderhuis Duhabi maandverslag september 2022

#

Kinderhuis Duhabi dansles

oktober 2022. We hebben het maandverslag van september van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand september. Ook is er een overzicht van de lokale donaties van deze maand. Die hadden in totaal een waarde van circa € 700,- en tonen de betrokkenheid van de plaatselijke bevolking aan. Van 26 september tot 10 oktober wordt in Nepal Dashain gevierd, het belangrijkste feest in Nepal. Het is tevens een nationale vakantieperiode. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag september 2022 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag augustus 2022

#

Nieuwe ommuring kinderhuis Duhabi

september 2022. We hebben het maandverslag van augustus van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in augustus. Ook is er een overzicht van de lokale donaties in deze maand. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag augustus 2022 (engelstalig).

Nepal op het Ambassade Festival zaterdag 3 september Den Haag

#

Uitnodiging Nepal Ambassade Festival

augustus 2022. Uitnodiging. Het consulaat generaal van Nepal neemt met stand # 14 deel aan het Ambassade Festival aan het Lange Voorhout in Den Haag. Dit festival is zaterdag 3 september vanaf 12.00 uur op verschillende lokaties. Informatie: Embassyfestival Nepal

Kinderhuis Duhabi maandverslag juli 2022

#

Kinderhuis Duhabi

augustus 2022. We hebben het maandverslag van juli van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in juli. Ook is er een overzicht van de lokale donaties in deze maand. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag juli 2022 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag juni 2022

#

Kinderen van het kinderhuis in Duhabi

juli 2022. We hebben het maandverslag van juni van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in juni. Ook is er een overzicht van de lokale donaties in deze maand. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag juni 2022 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag mei 2022

#

Kinderhuis Duhabi

juni 2022. We hebben het maandverslag van mei van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Ashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in mei. Ook is er een overzicht van de lokale donaties in deze maand. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag mei 2022 (engelstalig).

Jaarverslagen 2021

#

kinderhuis Duhabi

Mei 2022. Het jaarverslag 2021 van onze stichting is verschenen. Het beleidsplan voor 2022 is eerder verschenen in nieuwsbrief 28. Verder lezen jaarverslag 2021 en nieuwsbrief 28 .

Kinderhuis Duhabi maandverslag april 2022

#

Kinderhuis Duhabi poort

mei 2022. We hebben het maandverslag van april van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Aashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in april. Er is een begin gemaakt met de constructie van een nieuwe afscheiding aan de achterkant van het kinderhuis. Ook is er een overzicht van de lokale donaties in deze maand. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag april 2022 (engelstalig).

Verjaardag Surya

#

Verjaardag Surya

mei 2022. Surya, een van de pupillen van het kinderhuis in Duhabi, vierde onlangs zijn 12e verjaardag.

Tweede Nepal Congres op 28 mei te Bodegraven

#

Stoepa Kathmandu

Mei 2022. Op zaterdag 28 mei zal het tweede Nepal Congres in het Cultureel Centrum Evertshuis te Bodegraven plaatsvinden. Het congres is bedoeld voor iedereen die Nepal een warm hart toedraagt, zoals stichtingsbesturen, vrijwilligers, donateurs, overheden, etc. Een groot deel van de ruim 150 organisaties die zich in Nederland met Nepal bezighoudt, komt op deze dag bijeen. Deelname is gratis. Belangstellenden worden vriendelijk verzocht zich aan te melden op consulate@nepal.nl. Meer informatie: programma Nepal Congres 2022.

Nieuwsbrief 29

#

Kinderhuis in Duhabi

April 2022. Vrolijk pasen gewenst! Nieuwsbrief 29 is verschenen. Hij is door ons samengesteld in samenwerking met Ashu Kumar Mandal, de beheerder van het kinderhuis in Duhabi. De nieuwsbrief bevat een overzicht van het kinderhuis in Duhabi in de afgelopen maanden. De nieuwsbrief is grotendeels engelstalig. Verder lezen in nieuwsbrief 29.

Kinderhuis Duhabi maandverslag maart 2022

#

kinderhuis Duhabi huiswerkbegeleiding

april 2022. We hebben het maandverslag van maart van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Aashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand maart. Ook is er een overzicht van de lokale donaties in deze maand. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag maart 2022 (engelstalig).

Bimal krijgt een nieuw kunstbeen

#

Bimal Budhakhoti

april 2022. Bimal Budhakhoti, een ex pupil van het kinderhuis in Duhabi, is onlang naar Pokhara gereisd. Zijn kunstbeen moest worden vervangen omdat hij is uitgegroeid. Hij wordt geholpen in het Green Pastures Hospital waar hij in 2010 is geopereerd. Onze stichting sponsort een deel van de kosten waaraan ook de gemeente Duhabi financieel bijdraagt.

Kinderhuis Duhabi plantdag en schoonmaak tuin

#

Deepa zet bloeiende plantjes in een bloembak.

maart 2022. De lente is op komst in Nepal. Het kinderhuis in Duhabi organiseerde onlangs een grote schoonmaak van het terrein rondom het huis. Ook werden er nieuwe plantjes in de tuin geplant. Alle kinderen hielpen een handje mee.

Kinderhuis Duhabi maandverslag februari 2022

#

Viering van de verjaardag van Siwani

maart 2022. We hebben het maandverslag van februari van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Aashu Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het wel en wee van de kinderen in februari. Zo werd op 23 februari de verjaardag van Siwani gevierd. Ook is er een overzicht van de lokale donaties in deze maand. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag februari 2022 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi

#

Ashu Mandal laat zien hoe je kleren netjes opvouwt

maart 2022. Ashu Mandal, de beheerder van het kinderhuis in Duhabi, laat zien hoe je kleren opvouwt en netjes opbergt. De huismoeder kijkt mee.

Kinderhuis Duhabi maandverslag januari 2022

#

kinderen van het kinderhuis in Duhabi

februari 2022. We hebben het maandverslag van januari 2022 van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Aashu Mandal. Het bevat een overzicht van de lokale donaties in deze maand. Ook bevat het verslag een overzicht van het wel en wee van de kinderen in januari. Onze voorzitter Henk Hooghuis was in deze maand nog op werkbezoek in Nepal. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag januari 2022 (engelstalig).

Nieuwe kinderen 2021

#

Karan en Karuna

februari 2022. In de loop van 2021 zijn 7 nieuwe kinderen opgenomen in het kinderhuis in Duhabi.
Verder lezen nieuwe kinderen 2021.

Financieel jaarverslag 2020

#

financieel jaarverslag 2020

januari 2022. Het financiële jaarverslag 2020 van onze stichting is verschenen. Het beleidsplan voor 2020 is eerder verschenen in nieuwsbrief 27. Verder lezen financieel jaarverslag 2020 en nieuwsbrief 27.

Milan neemt afscheid

#

Kinderhuis Duhabi, Milan in het midden.

januari 2022. Milan neemt afscheid van het kinderhuis in Duhabi. Hij is 15 jaar en kan bij zijn oudere broer van 21 jaar in Kathmandu gaan wonen en daar zijn school afmaken. Onze stichting blijft betrokken bij Milan die nog een jonger broertje heeft in het kinderhuis. Zo kan het zijn dat we hem nog enige tijd financiëel ondersteuning bieden bijvoorbeeld dmv het betalen van schoolgeld.

Kinderhuisnepal concept begroting 2022

#

Kinderhuis Duhabi december 2021

januari 2022. We hebben een concept begroting voor 2022 ontvangen van Ramesh Tamrakar, onze Nepalese supervisor ter plaatse. Verder lezen Kinderhuisnepal concept begroting 2022 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag december 2021

#

Excursie

januari 2022. We hebben het maandverslag van december 2021 van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Aashu Mandal. Het bevat een overzicht van de lokale donaties in deze maand. Ook bevat het verslag een overzicht van het wel en wee van de kinderen in december. De kinderen en het personeel van het kinderhuis zijn op excursie geweest naar verschillende plaatsen in Nepal, zoals Pokhara en Lumbini. Onze voorzitter Henk Hooghuis is nog op werkbezoek in het land en was mee op excursie. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag december 2021 (engelstalig).

Nieuwsbrief 28

#

Kinderen van het kinderhuis in Duhabi

December 2021. Nieuwsbrief 28 is verschenen. Hij is door ons samengesteld in samenwerking met Ashu Kumar Mandal, de beheerder van het kinderhuis in Duhabi, en Ramesh Tamrakar, onze plaatselijke supervisor. De nieuwsbrief bevat onder meer een overzicht van het kinderhuis in Duhabi en nieuws van de Dipendraschool in 2021. De nieuwsbrief is grotendeels engelstalig. Verder lezen in nieuwsbrief 28.

Kinderhuis Duhabi maandverslag november

#

Lokale donaties door JCI (Junior Chamber International) Duhabi

december 2021. We hebben het maandverslag van november van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van beheerder Aashu Mandal. Het bevat een overzicht van de lokale donaties in deze maand. Die kwamen deze keer o.m. van JCI Duhabi, een afdeling van Junior Chamber International Nepal. Ook bevat het verslag een overzicht van het wel en wee van de kinderen in de maand november. Door heftige regenval is een deel van de muur rondom het kinderhuis ingestort. Er wordt nog gezocht naar een goede manier van herstel. Onze voorzitter Henk Hooghuis is momenteel op werkbezoek in Nepal. Verder lezen Kinderhuis Duhabi maandverslag november (engelstalig).

Deepa maandverslag oktober

#

Deepa rechts

november 2021. We hebben het maandverslag over Deepa van oktober ontvangen van de Ashu Mandal, de beheerder van het kinderhuis in Duhabi. Deepa is een van de oudere pupillen in het kinderhuis. Ze krijgt bijles en huiswerkbegeleiding. Ze zal over een paar maanden het eindexamen van klas 10 afleggen, dat in Nepal het SEE-examen (School Education Exam) heet. Deepa wil na dit examen graag een beroepsopleiding volgen. Verder lezen Deepa maandverslag oktober (engelstalig).

Maandverslag oktober kinderhuis Duhabi

#

kinderhuis Duhabi

november 2021. We hebben het maandverslag van oktober van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van de beheerder Ashu Mandal. Het verslag geeft een beeld van het leven in het kinderhuis in deze maand. Ramesh Tamrakar heeft namens onze stichting opnieuw een werkbezoek gebracht. Het verslag omvat verder een overzicht van de lokale donaties. Verder lezen kinderhuis Duhabi maandverslag oktober (engelstalig).

Deepa maandbericht september

#

Deepa

november 2021. We hebben het maandbericht van september van Deepa ontvangen van de beheerder Ashu Mandal. Deepa is een van de oudere pupillen van het kinderhuis in Duhabi. In de maand september is het prima gegaan met haar. Ze helpt de huismoeders vaak in het huishouden. Ook bekommert ze zich om de jongere kinderen in het kinderhuis. Verder lezen Deepa maandbericht september (engelstalig).

Maandverslag september kinderhuis Duhabi

#

kinderhuis Duhabi

oktober 2021. We hebben het maandverslag van september van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van de beheerder Ashu Mandal. Het verslag geeft een beeld van het leven in het kinderhuis in deze maand. De scholen in Nepal zijn weer beperkt geopend. Het gaat goed met Sita Gautam, die onlangs is getrouwd. Ramesh Tamrakar heeft namens onze stichting onlangs een werkbezoek gebracht. Er zijn 4 nieuwe kinderen opgenomen. Het verslag omvat verder een overzicht van de lokale donaties. Verder lezen kinderhuis Duhabi maandverslag september (engelstalig).

Navratri 2021

#

kinderhuis Duhabi

oktober 2021. Van 7 tot 14 oktober viert men in Nepal Navratri, een hindoeïstisch festival van 9 dagen. De kinderen van het kinderhuis in Duhabi wensen alle donateurs en bezoekers van deze website een gelukkig en voorspoedig Navratri. Verder lezen Navratri.

Riju Gautam

#

Riju Gautam 2020

september 2021. Riju Gautam is een ex-pupil van het kinderhuis in Duhabi. Hij heeft een opleiding van meer dan 2 jaar voltooid (vanaf 26 februari 2019) in RedMud Coffee in Lalitpur. Hij kon deze training echter niet regelmatig voortzetten vanwege zijn gezondheidsproblemen en de Covid-19 pandemie. Toch heeft hij het koffiezetten en het beheren van een koffie corner bijna onder de knie. Hij is opgewekter, vriendelijker en zelfverzekerder geworden en staat te popelen om zijn eigen bedrijf te starten zodra de corona epidemie voorbij is. Verder lezen Riju Gautam 2021.

Huwelijk Sita Gautam en Agni Subedi

#

Sita Gautam en Agni Subedi

september 2021. Op 30 augustus is Sita Gautam, een 22 jarige pupil van het kinderhuis in Duhabi, met Agni Subedi getrouwd. Het was een geslaagd huwelijksfeest. We wensen Sita en Agni veel geluk toe. Verder lezen het huwelijk van Sita Gautam met Agni Subedi.

Kinderhuis Duhabi maandverslag juli 2021

#

door de coronacrisis wordt het onderwijs deels binnen het kinderhuis in Duhabi zelf gegeven

augustus 2021. We hebben het maandverslag van juli van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van de beheerder Ashu Mandal. Het verslag geeft een beeld van het leven in het kinderhuis in deze maand. Door de coronacrisis in Nepal wordt het onderwijs deels binnen het kinderhuis zelf gegeven. Het verslag omvat verder een overzicht van de lokale donaties. Verder lezen kinderhuis Duhabi maandverslag juli.

Kinderhuis Duhabi maandverslag juni 2021

#

kinderhuis Duhabi lokale donatie juni 2021

augustus 2021. We hebben het maandverslag van juni van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van de beheerder Ashu Mandal. Het omvat een overzicht van de lokale donaties. Verder geeft het verslag een beeld van het leven in het kinderhuis in deze maand. Door de coronacrisis in Nepal werd het onderwijs binnen het kinderhuis zelf georganiseerd. Verder lezen kinderhuis Duhabi maandverslag juni.

Jaarrekening SHC 2020 goedgekeurd

#

Juli 2021. De jaarrekening van 2020 van onze lokale partner SHC is door de Nepalese accountant goedgekeurd. Verder lezen: accountantsverklaring jaarrekening SHC 2020 (engelstalig)

Deepa Dhakal maandverslag juni 2021

#

Deepa aan het werk in de tuin van het kinderhuis in Duhabi

Juli 2021. We hebben het maandverslag van juni van Deepa Dhakal ontvangen van de beheerder Aashu Mandal. Ze is overgegaan van klas 9 naar klas 10. Deepa is vooral praktisch ingesteld en ze helpt de huismoeders in het kinderhuis. Ze heeft echter moeite met het volgen van het gangbare middelbaar onderwijs. Verder lezen Deepa Dhakal maandverslag juni.

Over de kinderen en de medewerkers van het kinderhuis in Duhabi

#

Aashu Mandal Kumar, de beheerder van het kinderhuis in Duhabi

Juli 2021. Een overzicht van de kinderen en de medewerkers van het kinderhuis in Duhabi in juli 2021. Er wonen momenteel 17 kinderen en er zijn 3 medewerkers, beheerder Aashu Mandal Kumar, huismoeder Ms. Muna Khatiwada en kookmoeder Ms Harimaya Timshina. Zie kinderen en medewerkers van het kinderhuis in Duhabi.

Financieel verslag 2019

#

Juni 2021. Het financieel verslag 2019 is gereed. Door de corona-epidemie heeft de samenstelling van het verslag helaas vertraging opgelopen. Zie financieel verslag 2019.

Deepa Dhakal maandverslag mei 2021

#

Deepa rechts

Juni 2021. We hebben het maandverslag van mei van Deepa Dhakal ontvangen van de beheerder Aashu Mandal. Deepa is een van de oudere pupillen in het kinderhuis in Duhabi. Ze is praktisch ingesteld. Ze helpt de huismoeders en zorgt daarbij ook voor de jongere kinderen. Ze heeft veel moeite met het volgen van het gangbare onderwijs. Het kinderhuis is nog op zoek naar een geschikte beroepsopleiding voor haar. Verder lezen Deepa Dhakal maandverslag mei.

Kinderhuis Duhabi maandverslag mei 2021

#

kinderhuis Duhabi mei 2021

juni 2021. We hebben het maandverslag van mei van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van de beheerder Ashu Mandal. Het omvat een overzicht van de lokale donaties. Verder geeft het verslag een beeld van het leven in het kinderhuis in deze maand. Door de coronacrisis in Nepal werd het onderwijs binnen het kinderhuis zelf georganiseerd. Verder lezen kinderhuis Duhabi maandverslag mei.

Ontsmetting kinderhuis Duhabi

#

Ontsmetting kinderhuis Duhabi

juni 2021. Onlangs is het kinderhuis in Duhabi ontsmet. Dit gebeurt twee keer per jaar. Het ontsmetten was niet speciaal tegen corona gericht, maar ook tegen insecten zoals de tijgermug, die het virus dat dengue of knokkelkoorts veroorzaakt kan overbrengen.

Corona in het district Sunsari

Corona in Sunsari

Corona in Sunsari data 23-01-2020 tot 30-05-2021, bron: Nepal COVID-19 Dashboard

Update 30 mei 2021. Het officiële aantal besmettingen met het corona-virus is de afgelopen week in het district Sunsari opnieuw gestegen. Van circa 13.000 naar ca. 14.000. Wel lijkt er nog steeds sprake van een dalende trend. De ontwikkeling in de besmettingscijfers in Nepal zijn te volgen op Nepal COVID-19 Dashboard.

Update 24 mei 2021. Het officiële aantal besmettingen met het corona-virus is de afgelopen 2 weken in het district Sunsari fors gestegen. Van circa 10.000 naar ca. 13.000. Wel lijkt er een dalende trend te zijn ingezet.

Update 9 mei 2021. Door de grote stijging van het aantal coronabesmettingen in Nepal (met name in de Kathmandu Vallei) heeft de overheid van Nepal alle internationale vluchten naar Nepal vanaf 6 mei 2021, 00.00 uur, tot 14 mei 2021 opgeschort. Er is geen binnenlands luchtverkeer vanaf 3 mei 2021 tot 14 mei 2021. Nepal heeft een lockdown tot 14 mei 2021. Deze lockdown kan per district verschillen. Bron: nederlandwereldwijd.

Maandverslag Deepa april 2021

#

Deepa

Mei 2021. We hebben het maandverslag van april van Deepa Dhakal ontvangen van de beheerder van het kinderhuis in Duhabi, Aashu Mandal. Verder lezen maandverslag Deepa april 2021.

Kinderhuis Duhabi maandverslag april 2021

#

Kinderhuis Duhabi

Mei 2021. We hebben het maandverslag van april van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van de beheerder Aashu Mandal. Het verslag bericht over de situatie van de kinderen, over hun gezondheid en over het leven in het kinderhuis in het algemeen. Ook komt het (thuis-)onderwijs dat de kinderen volgen aan de orde. Het verslag bevat verder een overzicht van de lokale donaties. Verder lezen kinderhuis Duhabi maandverslag april 2021.

Kinderhuis Duhabi mei 2021

#

Kinderhuis Duhabi

Mei 2021. Er is sprake van een tweede corona besmettingsgolf in Nepal. De scholen in Duhabi zijn weer gesloten. De kinderen in het kinderhuis krijgen voorlopig thuisonderwijs. Het online onderwijs wordt opnieuw opgestart in het land. Verder lezen kinderhuis Duhabi mei 2021.

Update 5 mei 2021. We kregen bericht uit Nepal dat de situatie in het district Sunsari, waarin Dharan en Duhabi liggen, in korte tijd is verslechterd. De ernstige corona-crisis in buurland India heeft zijn weerslag in heel Nepal. De ziekenhuizen in Sunsari kunnen de toestroom van covid-19 patienten niet langer aan. De Nepalese overheid heeft een dringend beroep gedaan op de burgers om zich strikt aan de corona maatregelen te houden zoals die door de WHO zijn geadviseerd. Ook wordt elke vorm van reizen ten zeerste afgeraden. De scholen in het district zijn weer gesloten. Terugkerende gastarbeiders uit India vormen een extra risico voor import en verdere verspreiding van het virus.

April 2021. In Nepal is de covid-19 epidemie tot dusverre mild verlopen in vergelijking met veel andere landen. Economisch is het land ook getroffen door de pandemie. In de Kathmandu vallei zijn relatief de meeste besmettingen geweest. De landelijke gebieden zijn minder getroffen. Ook nu is in de Kathmandu vallei een strenge lockdown van kracht in verband met de alarmerende situatie in buurland India. De centrale Nepalese overheid schroomt niet om daar preventief strenge maatregelen te nemen. Wellicht dat het succesvolle coronabeleid in het buurland China daarbij als voorbeeld dient. Dharan en Duhabi liggen beide in het district Sunsari in Provincie 1, een landelijk en dunbevolkt gebied in zuid-oost Nepal. De lokale overheden daar zijn relatief autonoom op het gebied van het bestrijden van corona.

Aardbeving Sikkim

Aardbeving Sikkim

Aardbeving Sikkim

April 2021. Begin april werd Sikkim getroffen door een middelzware aardbeving met de kracht van 5.4. Het epicentrum lag ten oosten van de hoofdstad Gangtok op 10 kilometer diepte. Er zijn geen slachtoffers gevallen en er was nauwelijks materiele schade. Ook in Oost-Nepal werden trillingen gevoeld. Zoals bekend werd Nepal in 2015 getroffen door een erg zware aardbeving met bijna 9000 dodelijke slachtoffers. We hebben contact gehad met het kinderhuis in Duhabi om te horen in hoeverre de kinderen en het personeel weten wat ze moeten doen in het geval van een aardbeving. Het leek ons het beste om het Rode Kruis om voorlichting en een training te vragen.

Nieuwe inventaris voor de Dipendraschool

#

Nieuwe inventaris voor nieuwbouw van de Dipendraschool

April 2021. We berichtten eerder over de donatie van € 750,- door Rotary Hulst ten behoeve van de inventaris voor de nieuwbouw van de Dipendraschool. Het meubilair is onlangs geleverd. Het bestuur van de Dipendraschool wil hierbij Rotary Hulst hartelijk danken voor de gift! Verder lezen nieuwe inventaris Dipendraschool maart 2021.

Kinderhuis Duhabi februari 2021

#

Kinderen in de speelplaats bij het kinderhuis

Maart 2021. We hebben onlangs het maandverslag van het kinderhuis in Duhabi over de maand februari ontvangen van de beheerder Aashu Mandal. Het verslag gaat vooral over het wel en wee van de kinderen in het kinderhuis in deze maand. Er zijn recent drie nieuwe kinderen toegelaten tot het kinderhuis, Chalu, Karun en Karuna. We berichten daar eerder over. Er is tuberculose geconstateerd bij Sita, een van de oudere pupillen. Ze krijgt medicatie en er zijn geen verdere besmettingen geconstateerd in het kinderhuis. Het verslag bevat tevens een overzicht van de lokale donaties, vooral in natura, met een totale waarde van NPR 11300 (€ 83). Verder lezen maandverslag kinderhuis Duhabi februari 2021.

Penningmeester gevraagd

De stichting zoekt met spoed een nieuwe penningmeester m/v.
Taken zijn o.a.
- controleren van het maandelijkse financiële overzicht uit Nepal.
- opstellen van de jaarrekening
- mede opstellen van de begroting
Tijdsinvestering: gemiddeld ca. 4 uur per maand.
Informatie over de functie: H. Hooghuis voorzitter, 0630 206946, info@kinderhuisnepal.nl

Toyaz Gautam

#

Toyaz Gautam (links op de voorste rij) met zijn voetbalteam

Maart 2021 update. Toyaz Gautam, een van de oudere pupillen van het kinderhuis in Duhabi, is lid van een voetbalteam. Dat elftal speelt in de lokale competitie georganiseerd door de gemeente Duhabi. Toyaz is ook erg goed in atletiek. Verder lezen in Toyaz Gautam.

Bijscholing personeel kinderhuis Duhabi

Ramesh Tamrakar (staand in te midden)

Maart 2021. Het kinderhuis in Duhabi wordt begeleid door mensen die een warm hart hebben voor de (wees-)kinderen. Dat is voor ons ook het belangrijkste criterium waaraan de begeleid(st)ers die via onze stichting een salaris ontvangen moeten voldoen. Toch is dit niet voldoende. Om de kinderen voor te bereiden op hun toekomst en voldoende kansen te bieden moet er voor elk kind een persoonlijk plan worden opgesteld. Hierin dient o.a. te staan wat voor mogelijkheden het kind heeft, maar ook waarin het kwetsbaar is en wellicht extra begeleiding en hulp nodig heeft. Omdat hiervoor naast inzicht in de ontwikkeling van de kinderen ook praktische vaardigheden nodig zijn, willen we gebruik gaan maken van deskundigheid van SOS kinderdorpen. Onze supervisor in Nepal - dhr Ramesh Tamrakar - zal hierin bemiddelen. Hij is oud-directeur van SOS kinderdorp Itahari (niet ver van het kinderhuis). Het is de bedoeling dat begeleiders van SOS in het kinderhuis kennis en vaardigheden gaan overdragen. Deze training zal, behoudens de reiskosten, kosteloos worden verzorgd.

Karun en Karuna

#

Karun en Karuna (op de voorgrond) in het kinderhuis in Duhabi staan op het punt om naar school te gaan

Maart 2021. Het gaat goed met Karun en Karuna. Ze zijn al aardig gewend in het kinderhuis. Ze gaan weer naar school. De lagere scholen en kleuterscholen in Nepal zijn grotendeels weer geopend. Er gelden veiligheidsmaatregelen op de scholen die de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk moeten beperken. De twee kinderen verblijven sinds eind 2020 in het kinderhuis in Duhabi.

Ram en Laxman

#

Ram en Laxman bij het kinderhuis in Duhabi. Ze staan klaar om naar school te gaan

Maart 2021. Het gaat goed met de tweeling Ram en Laxman. Ze gaan ook weer naar school. De scholen van het basisonderwijs zijn met name in de landelijke gebieden van Nepal al geruime tijd - sinds eind vorig jaar - weer geopend.
De twee jongens verblijven sinds april 2018 in het kinderhuis in Duhabi.

Toyaz Gautam

#

Toyaz Gautam (links op de voorste rij) met zijn voetbalteam

Maart 2021. Toyaz Gautam, een van de oudere pupillen van het kinderhuis in Duhabi, is lid van een voetbalteam. Dat elftal speelt in de lokale competitie georganiseerd door de gemeente Duhabi.

Rashmi Baraily

#

Rashmi opent een eigen bankrekening

Februari 2021. We berichtten eerder over Rashmi Baraily. Zij is afkomstig uit een erg arm eenoudergezin woonachtig in de omgeving van Dharan. Ze zit sinds kort op een middelbare school. Ze wordt individueel gesteund door een van onze sponsors. Onlangs heeft ze een eigen bankrekening geopend.

Toiletblok peuterdagverblijf Dipendraschool

#

Bouw van toiletblok voor het peuterdagverblijf bij de Dipendraschool vordert gestaag

Februari 2021. Het toiletblok voor de peuters van het dagverblijf bij de Dipendraschool zal binnenkort worden opgeleverd. Het toilet kon worden gebouwd met onder meer een bijdrage van stichting Kinderen van de Wereld.

Lokale donatie kinderhuis Duhabi

#

Lokale donatie kinderhuis Duhabi.

Februari 2021. Lokale donatie van o.m. rijst en linzen voor het kinderhuis in Duhabi.

Nieuw kind in kinderhuis Duhabi

#

Chalu (met mondkapje) temidden van Karun en Karuna.

Januari 2021. Chalu, een meisje van 9 jaar, is onlangs in het kinderhuis in Duhabi opgenomen. Chalu is afkomstig uit de Tharu gemeenschap in Duhabi. Ze woonde tot dusverre bij haar vader die onvoldoende voor haar kon zorgen. Op advies van de lokale wijk commissaris en op aandringen van buren is ze toegelaten tot het kinderhuis.

Opvang nieuwe kinderen in kinderhuis

#

Opvang nieuwe kinderen in het kinderhuis

Januari 2021. Rond de jaarwisseling zijn 2 kinderen opgenomen in het kinderhuis in Duhabi. Via een noodprocedure zijn ze met toestemming van de plaatselijke autoriteiten in het kinderhuis geplaatst. Karan en zijn zusje Karuna zijn beiden 5 jaar oud. Ze zijn aangemeld door het schoolhoofd van de Dipendraschool waar men zich veel zorgen maakte over deze ernstig verwaarloosde kinderen. De ouders zijn dakloos en zwaar alcoholist. De kinderen zijn nu in het kinderhuis op een veilige plek. Het kinderhuis zal contact onderhouden met de ouders. Het gaat nu goed met de kinderen die ook door de andere kinderen liefdevol worden opgevangen.

Rotari Hulst steunt opnieuw Dipendraschool

#

de Dipendraschool in 2019 (vóór corona)

Januari 2021. Rotary Hulst heeft in 2019 de bouw van extra klaslokalen van de Dipendraschool financieel mogelijk gemaakt. We hadden ook een toezegging van Rotary Dharan dat men op zijn beurt een bedrag zou schenken voor de inventaris van deze nieuwe lokalen. Die donatie is echter niet doorgegaan. Rotary Hulst heeft daarom alsnog een gift overgemaakt van € 750,- voor de aanschaf van schoolbanken etc. voor de nieuwe lokalen. We zijn Rotary Hulst zeer erkentelijk voor dit gebaar!

Een gelukkig, gezond en veilig 2021 gewenst

#

Januari 2021.

Bestuur van de stichting en vrijwilligers wensen
alle donateurs en bezoekers van onze website
een gelukkig, gezond en veilig 2021.

Nieuwsbrief 27

#

Kinderhuis Duhabi voedselhulp en corona-testen door Lions Club

December 2020. Nieuwsbrief 27 is verschenen. Hij is door ons samengesteld in samenwerking met onze Nepalese partner SHC en de beheerder van het kinderhuis in Duhabi, Ash Kumar Mandal, en is deels engelstalig. De nieuwsbrief bevat onder meer een overzicht van het kinderhuis in Duhabi en van de ontwikkeling van de Dipendraschool in 2020. Ook komen de gevolgen van de corona-epidemie in Nepal aan de orde. Verder lezen in nieuwsbrief 27.

Jaarrekening SHC 2019 goedgekeurd

#

December 2020. De jaarrekening van 2019 van onze lokale partner SHC is door de accountant goedgekeurd. We zijn nog bezig met de jaarrekening van 2019 van onze eigen stichting. Verder lezen: accountantverklaring jaarrekening SHC 2019 (Nepalese rupees, engelstalig) en jaarrekening SHC 2019 (Euros, engelstalig). Toelichting jaarrekening SHC 2019

Oudere pupillen kinderhuis Duhabi

#

Leden van de Lions Club Biritnagar met de kinderen en huismoeders van het kinderhuis Duhabi.

December 2020. Beheerder Ash Mandal van het kinderhuis in Duhabi stuurde ons een bericht met een overzicht van de oudere pupillen van het kinderhuis in Duhabi. Hij vroeg ze wat ze later willen worden en ook beschrijft hij hoe het nu met ze gaat. Verder lezen: oudere pupillen kinderhuis Duhabi (engelstalig).

Dalits

#

Voedseluitdeling Dipendraschool

November/december 2020. Een groot deel van de kinderen van de Dipendraschool zijn afkomstig uit Dalit gezinnen. Dalits, voorheen bekend als onaanraakbaren, staan onderaan de oude kastenhiërarchie die verband houdt met het hindoegeloof en vormen meer dan 13% van de Nepalese bevolking.
Nepal heeft in 2011 een wet aangenomen tegen discriminatie en onaanraakbaarheid op basis van kaste, maar Dalits worden geconfronteerd met routinematige segregatie en misbruik. Oude vooroordelen jegens groepen uit de lagere kasten maken het voor hen moeilijker om toegang te krijgen tot onderwijs, banen en huizen.
Ze worden vaak geweerd van openbare plaatsen, waaronder tempels en waterputten die worden gebruikt door hindoes van hogere kaste, en worden beperkt tot werk dat als vies of gevaarlijk wordt beschouwd, zoals het handmatig opruimen en weggooien van kadavers.
Volgens Nepal Monitor, een mensenrechtenorganisatie in Kathmandu, zijn er in de eerste helft van 2020 33 gevallen van discriminatie of geweld tegen Dalits geweest. Vorig jaar registreerde deze organisatie 84 van dergelijke incidenten. Verder lezen: artikel reuters (engelstalig).

Voedselhulp ouders Dipendraschool

#

voedseluitdeling door SHC en de Dipendraschool

Update oktober/november 2020. Door de wereldwijde corona-crisis geldt sinds maart een lockdown in Nepal. Ook de scholen zijn gesloten. Dankzij de sponsoring van stichting Kinderen van de Wereld zijn er voedselpakketten uitgedeeld aan in totaal 126 gezinnen waarvan een of meerdere kinderen leerling zijn van de Dipendraschool. De Dipendraschool zorgde samen met verschillende lokale organisaties voor de distributie. Elke gezin kreeg 25 kg. zilvervliesrijst, 3 kg. witte rijst, 5 liter olie, 3 kg. linzen, 3 kg. bonen en 1 kg. zout.

Tihar lichtfeest

#

Tihar, het lichtfeest. Foto door Anand

November 2020. Van 12 tot 16 november vieren de Nepalezen het lichtfeest Tihar. Dit feest is gewijd aan de hindoe godheden Laxmi, de godin van de welvaart, en Yama, de god van de dood. Tijdens dit feest worden de huizen in heel Nepal uitbundig verlicht met kaarsen, olielampen en electrische verlichting. Verder lezen: het Tihar lichtfeest (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag oktober

#

Leden van de Lions Club met de kinderen van het kinderhuis in Duhabi

November 2020. We hebben het maandverslag van oktober van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van de beheerder Ash Mandal. Het verslag bevat onder meer een overzicht van de lokale donaties. In oktober trakteerde de Lions Club de kinderen op een uitstapje naar Biritnagar. Ze kregen daar ter gelegenheid van het Dashain feest nieuwe kleren en schoenen. Het gaat verder over het dagelijkse wel en wee van de kinderen in het kinderhuis in oktober in deze moeilijke coronatijd. Zie kinderhuis Duhabi maandverslag oktober.

Dashain festival Nepal

#

Dashain (foto © Nepal Tourism Board)

Oktober 2020. Maandag 26 oktober was de laatste dag van Dashain. Dashain is een oogstfeest en het belangrijkste festival in Nepal. De nieuwe kleren die de kinderen van het kinderhuis in Duhabi onlangs hebben gekregen van de Lions Club van Biritnagar waren ook bedoeld om te dragen op Dashain. Verder lezen: het Dashain festival (engelstalig).

Lions Club organiseert trip voor de kinderen van het kinderhuis Duhabi

#

Leden van de Lions Club Biritnagar met de kinderen van het kinderhuis in Duhabi.

Oktober 2020. De Lions Club van Biritnagar Pathibhara verraste onlangs de kinderen van het kinderhuis in Duhabi met een bustocht naar Biritnagar. Daar kregen alle kinderen nieuwe kleren en schoenen, die ze eerst zelf konden passen. Ze werden verder getrakteerd op een bezoek aan een pizzeria. Binnenkort wordt weer Dashain gevierd, de belangrijkste feestdag van Nepal. Verder lezen: verslag trip kinderen van het kinderhuis in Duhabi naar Biritnagar (engelstalig).

Corona in Nepal

#

Corona in Nepal.

Oktober 2020. Zondag 4 oktober. Het aantal corona besmettingen neemt in Nepal toe. Helaas is ook Rabi Awale, de medewerker van SHC met wie we veel samenwerken, in september besmet met het virus. Hij is in thuisisolatie gegaan en we hopen dat hij snel herstelt. Volgens de cijfers van de WHO zijn er op zondag 4 oktober 2120 nieuwe besmettingen bij gekomen, wat het totaal op 84.570 positief getesten brengt. 528 Overlijdens worden aan corona toegeschreven. In Sunsari, het distrikt waarin Dharan ligt, is onlangs een jonge vrouw van 28 jaar aan het virus bezweken. Bron Covid-19 WHO Nepal.
Zaterdag 10 oktober. Nepal meldde zaterdag 10 oktober 5.008 nieuwe besmettingen met het coronavirus, de hoogste stijging in één dag, om het nationale cijfer op 105.684 te brengen. Ondertussen bereikte het aantal dodelijke slachtoffers van Covid-19 614 met 14 doden in de afgelopen 24 uur, aldus het ministerie van Volksgezondheid van Nepal. Deze dodelijke slachtoffers vielen in het hele land, ook weer in Sunsari. Het gaat daarbij om meer mannen dan vrouwen. De leeftijd van de overledenen loopt sterk uiteen. Er is een slachtoffer van 20 en een van 90 jaar. De overige slachtoffers vielen in de tussenliggende leeftijdscategorieen. Bron Kathmandupost.

Deepa Dhakal maandbericht juli 2020

#

Deepa helpt mee in de keuken van het kinderhuis.

September 2020. Deepa Dhakal is een van de oudere pupillen van het kinderhuis in Duhabi. In de maand juli is het prima gegaan met haar. Ze helpt de huismoeders vaak in het huishouden. Ook bekommert ze zich om de jongere kinderen in het kinderhuis. Ze heeft duidelijk baat bij de bijles die ze krijgt om haar te steunen op school. Verder lezen: maandbericht Deepa juli 2020.

Testen op corona in het kinderhuis Duhabi

#

Leden van de Lions Club Duhabi helpen met het testen op corona.

September 2020. Het aantal corona besmettingen in de regio van Duhabi neemt sterk toe. De kinderen en de medewerkers van het kinderhuis in Duhabi werden onlangs daarom op verzoek van onze stichting getest op corona. Leden van de plaatselijke Lions Club hadden voor het testen gezorgd. Zo langzamerhand beginnen sommige oudere kinderen het erg moeilijk te vinden om zo lang op het terrein van het kinderhuis te moeten blijven en dat niet te mogen verlaten.

Rashmi Baraily maandbericht juli 2020

#

Bezoek aan de Shree Gyanodaya middelbare school met links Rashmi en haar moeder, juli 2020

September 2020. Rashmi is een meisje uit een erg arm gezin dat door onze stichting wordt gesteund. Een van onze donors sponsort haar opleiding. Rashmi zit in klas 9 van de Shree Gyanodaya middelbare school in Dharan. Onlangs hadden we in aanwezigheid van Rashmi en haar moeder een gesprek met de school. Verder lezen: maandbericht Rashmi juli 2020.

Kinderhuis Duhabi maandverslag juli 2020

#

Kinderhuis Duhabi juni 2020

Augustus 2020. We hebben het maandverslag van juli van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van de beheerder Aashu Mandal. Er is weer een overzicht bij van de lokale donaties van deze maand. Het verslag bevat een overzicht van het kinderhuis in de maand juli. Verder lezen: maandverslag kinderhuis Duhabi juli 2020 (engelstalig)

Dipendraschool juli 2020

#

Dipendraschool juli 2020

Augustus 2020. We hebben het maandverslag van juli 2020 van de Dipendraschool ontvangen van SHC medewerker Rabi Awale. In juli heeft de Nepalese overheid de lockdown enigszins versoepeld. De scholen bleven echter gesloten. Wel kwamen de leerkrachten naar school om administratief werk te doen en voor schoonmaak- en onderhoudswerk. Verder lezen Dipendraschool juli 2020.

Deepa juni 2020

#

Deepa helpt de jongere kinderen bij hun schoolwerk

Augustus 2020. We berichtten eerder over Deepa, een van de oudere pupillen van het kinderhuis in Duhabi. Het gaat goed met haar. Ze is onlangs geslaagd voor een eindexamen en is overgegaan naar klas 9. Ze helpt in het huishouden en is zorgzaam naar de jongere kinderen. We hebben het maandverslag van juni over Deepa ontvangen van de beheerder Aashu Mandal. Verder lezen: Deepa juni 2020 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag juni 2020

#

Kinderhuis Duhabi juni 2020

Augustus 2020. We hebben het maandverslag van juni van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van de beheerder Aashu Kumar Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het kinderhuis in de maand juni. Ook is er weer een overzicht van de lokale donaties van deze maand. Verder lezen: maandverslag kinderhuis Duhabi juni 2020 (engelstalig).

Tekenwedstrijd kinderhuis Duhabi

#

tekenwedstrijd in het kinderhuis Duhabi

Juli 2020. Het gaat naar omstandigheden redelijk goed met de kinderen in het kinderhuis in Duhabi. Ze zijn veel huisgebonden, kunnen niet naar school omdat de scholen al 4 maanden gesloten zijn. Een van de recente activiteiten die voor hen was georganiseerd was een tekenwedstrijd op 16 juli. De kinderen waren erg enthousiast over die wedstrijd. Ze hebben erg mooie tekeningen gemaakt. Als medewerker van SHC wil ik alle kinderen die meededen aan de wedstrijd bemoedigen. Ga zo door! Met vriendelijke groeten, Rabi Awale (SHC).

Bericht uit Nepal juli 2020

#

bezoek aan middelbare school in Dharan

Juli 2020. Onze voorzitter Henk Hooghuis stuurde ons onlangs een bericht uit Nepal. "Het is nu al weer ruim 5 maanden dat ik in Nepal ben. Sinds de lockdown die op 23 maart is ingegaan is het praktisch onmogelijk om het land in of uit te reizen. Ook reizen in Nepal zelf is niet mogelijk onder de huidige omstandigheden om te voorkomen dat het corona virus zich verspreidt onder de bevolking. ..." Verder lezen bericht uit Nepal juli 2020.

Nieuwe voorzitter SHC

#

nieuwe voorzitter SHC, dhr Keshar Shrestha

Juli 2020. In juni heeft het bestuur van onze lokale partner SHC een nieuwe voorzitter gekozen. Het is dhr. Keshar Shrestha, hij is 42 jaar oud, is getrouwd en heeft een aannemersbedrijf. Vanuit sociale bewogenheid heeft hij het voorzitterschap van SHC aangenomen. We hopen op een goede samenwerking met hem en het SHC bestuur. Verder lezen nieuwe voorzitter SHC.

Voedselhulp ouders Dipendraschool

#

voedseluitdeling door SHC en de Dipendraschool

Juli 2020. Door de corona epidemie en de lockdown van Nepal is er een tekort aan dagelijkse levensmiddelen ontstaan voor een groot aantal huishoudens met kinderen op de Dipendraschool. In overleg met de sponsor van het schoollunchprogramma, stichting Kinderen van de Wereld, kunnen we zolang de school dicht is het door hen beschikbaar gestelde bedrag voor de schoolmaaltijd gebruiken voor voedselhulp aan deze gezinnen. Eerder hebben een aantal van hen al een voedselpakket gekregen. Onlangs heeft SHC samen met de Dipendraschool opnieuw aan 46 gezinnen een voedselpakket gegeven. In totaal hebben sinds het begin van de lockdown in Nepal op 23 maart ongeveer 70 huishoudens aldus voedselhulp gekregen.

Nieuwe computers voor het kinderhuis in Duhabi

#

de nieuwe computers voor het kinderhuis in Duhabi.

Juli 2020. Dankzij een gift van een van onze Nederlandse donateurs konden er 2 nieuwe computers worden aangeschaft voor het kinderhuis in Duhabi. In totaal zijn er nu 4 computers beschikbaar voor de online lessen. De scholen zijn in Nepal nog steeds gesloten vanwege de corona crisis.

Nieuwe medewerker SHC Nepal

Rabi Awale

Juli 2020. Onze lokale partner organisatie SHC heeft een nieuwe medewerker.
Hij heet Rabi Awale en woont in Dharan waar hij een klein bouwbedrijf heeft.
Hij is 39 jaar oud, is getrouwd en heeft een vrouw en een dochter.
Hij heeft een HBO opleiding gevolgd op het gebied van jongerenwerk.
Hij heeft ervaring in het werken met jongeren en heeft affiniteit met hen.
Hij is erg gemotiveerd om aan de slag te gaan bij SHC.
We zijn blij met hem en hopen op een goede samenwerking.

Schade kinderhuis Duhabi

#

schade kinderhuis Duhabi

Juni 2020. Er is schade ontstaan aan de betonnen constructie van het kinderhuis. Het gaat onder meer om scheuren in een dakdraagbalk. Reparatie is dringend noodzakelijk. Elke financiële bijdrage is welkom. Doneren kan hier.

Bericht uit Nepal

#

Kinderen van het kinderhuis in Duhabi laten hun tekeningen zien.

Juni 2020. Onze voorzitter Henk Hooghuis is door de lockdown van Nepal nog steeds in Dharan. Hij is onlangs telefonisch geinterviewd door een paar studenten van de Hanzehogeschool in Groningen. Het interview staat op een website die ze hebben gemaakt over de situatie in een aantal ontwikkelingslanden waaronder Nepal gedurende de corona pandemie. We hebben het interview op onze website geplaatst. Verder lezen interview.

Onderwijs online kinderhuis Duhabi

#

Anju en Anoj krijgen onderwijs online

Juni 2020. In Nepal, waar de scholen gesloten zijn, krijgen de kinderen online onderwijs. Dat geldt ook voor de kinderen van het kinderhuis in Duhabi. Er is op dit moment helaas maar 1 computer beschikbaar, de 2e computer is defect. Bovendien is de internetverbinding erg gebrekkig. We proberen dit zsm te verbeteren door extra computers aan te schaffen en voor een snellere internetverbinding te zorgen. Door de lockdown is het moeilijk om dit op korte termijn te realiseren, maar we doen ons best!

Bericht uit Nepal

#

Kinderhuis Duhabi

Mei, juni 2020. Onze voorzitter Henk Hooghuis was op werkbezoek in Nepal, toen ook daar de corona crisis uitbrak. Nepal werd door de overheid op slot gedaan. Hij zit daardoor nog in Dharan en hij stuurde ons onlangs een bericht. Lees verder bericht vanuit Nepal.
Update 22 juni. Het luchtruim van Nepal is langer gesloten tot 1 augustus. Dat betreft zowel het internationale als het binnenlandse vliegverkeer.
Update 16 juni. De sluiting van het luchtruim van Nepal is opnieuw verlengd tot 5 juli. Wel zijn de regels voor de Nepalezen binnen Nepal door de overheid wat versoepeld. Dat geldt o.m. voor het particuliere autoverkeer en voor de restaurants, waar het afhalen van maaltijden is toegestaan. Op 15 juni zijn 425 Nepalezen positief getest op covid-19. Het totaal staat nu op 5760 positief getesten. Er zijn 19 dodelijke slachtoffers van het virus. Bron: WHO corona Nepal.
Update 4 juni. Op 4 juni zijn 201 Nepalezen positief getest op covid-19. Het totaal staat nu op 2300 positief getesten. Er zijn 9 dodelijke slachtoffers van het virus. Bron: WHO corona Nepal .
Update 30 mei. De lockdown is door de Nepalese overheid opnieuw verlengd tot 14 juni. Nepal blijft nog tot 30 juni gesloten voor internationaal vliegverkeer. Ook blijven de nationale grenzen tot dan gesloten. Op zaterdag 30 mei zijn 189 Nepalezen positief getest op covid-19, het hoogste aantal op een dag tot nog toe.
Update 18 mei. De lockdown is door de Nepalese overheid verlengd tot 2 juni. Op grond van testen zijn 304 Nepalezen besmet gebleken met covid-19. 2 Personen zijn door het virus overleden.

Kinderhuis Duhabi, maandverslag mei

#

De kinderen helpen mee met het netjes houden van het terrein van het kinderhuis.

Juni 2020. We hebben het maandverslag van mei van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van de beheerder Aashu Kumar Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het kinderhuis in de maand mei. Nepal is in lockdown, de scholen zijn dicht. Hoe is het leven in het kinderhuis geweest nu de kinderen niet naar school gaan. Hoe gaat men met het gevaar van corona besmetting om. Verder lezen: maandverslag kinderhuis Duhabi mei 2020 (engelstalig).

Voedselhulpprogramma

#

Voedseluitdeling door SHC en de Dipendraschool

1 mei 2020. Update. De Nepalese overheid heeft de lockdown van het land verlengd tot 7 mei. Er zijn op 1 mei 59 Nepalezen positief op corona getest. Het beleid is zeer streng en vergelijkbaar met het beleid van de Chinese overheid dat in Wuhan gold. De Nepalezen mogen uitsluitend de straat op voor het kopen van levensmiddelen en voor medische zorg, afgezien daarvan dient men thuis te blijven. Alleen noodzakelijk mobiel vervoer is toegestaan.

April 2020. Nepal zit sinds 2 weken in lockdown. Hoewel Nepal tot nu toe relatief veilig is geweest, wil de regering voorkomen dat het virus zich verspreidt. De Dipendraschool is gesloten. De meeste ouders van de school kunnen door de blokkering hun dagloon niet verdienen. Ze hebben geen reserves om hun kinderen van voedsel te voorzien. Daarom hebben we besloten om de families in deze periode te helpen met een voedselhulpprogramma. In totaal hebben 12 gezinnen ondersteuning ontvangen. Als voorbeeld hebben we 1 familie geselecteerd die de ondersteuning ontvangt. Hun situatie is kenmerkend voor iedereen die hulp heeft ontvangen. Als de blokkering wordt voortgezet, verwachten we dat meer families onze steun zullen vragen. Zie verder voedselhulp Dipendraschool (engelstalig). Doneren kan hier. Henk Hooghuis.

Voedseldistributie ouders van de Dipendraschool

#

Voedseluitdeling door SHC en de Dipendraschool

April 2020. Door de lockdown van Nepal is er een tekort aan dagelijkse levensmiddelen ontstaan voor een groot aantal gezinnen met kinderen op de Dipendraschool. De locale overheid heeft te weinig middelen om hierin voor alle gezinnen te voorzien. De stichting kan bijdragen door het verstrekken van voedselpakketten. In overleg met de sponsor van het schoollunchprogramma, Stg Kinderen v/d Wereld, kunnen we het door hen beschikbaar gestelde bedrag voor de schoolmaaltijd hiervoor gebruiken zolang de school dicht is. De pakketten worden verstrekt door SHC voorzitter Meherman Hughes, voorzitter van het schoolcomite mevr Lawati en Parbat Sanjel, waarnemend schoolhoofd. De verwachting is dat Nepal voorlopig nog in lockdown zal zijn en de dagloners geen inkomsten hebben. Daarmee verwachten wij ook per saldo veel meer aanvragen te krijgen omdat niet alleen de schoolkinderen eten van het voedselpakket maar het hele gezin. Henk Hooghuis.

De Dipendraschool maart 2020

#

Dipendraschool maart 2020

April 2020. Een verslag van de Dipendraschool in de maand maart. De school is op zoek naar erkenning door de Nepalese overheid. Verder nieuws over de creche, computeronderwijs en het maaltijdproject. Verder lezen Dipendraschool maart 2020.

Hulp gevraagd

#

Een paar kinderen van de Dipendraschool met hun vader.

We hebben een verzoek ontvangen van het schoolhoofd om iets te doen voor de gezinnen van kinderen van de Dipendraschool die vanwege de lockdown geen inkomen hebben, terwijl de kinderen geen schoolmaaltijden meer krijgen. De school is de komende maand dicht en misschien wel langer als gevolg van de corona-crisis. Het betreft voornamelijk gezinnen van dagloners. Om tijdelijk te kunnen voorzien in hun directe levensbehoeften doen wij een beroep op onze donateurs. SHC voorzitter Meherman Hughes zal zorgdragen voor een zorgvuldige verdeling en verantwoording. Doneren kan hier. Henk Hooghuis.

Werkbezoek Nepal maart 2020

#

De kinderen van het kinderhuis in Duhabi met in het midden vlnr Henk Hooghuis, dhr Keshav Battarai en vrijwilligster Ellen.

Maart 2020. Onze voorzitter Henk Hooghuis is op werkbezoek in Nepal. Hij bericht over de invloed van de corona-pandemie in Nepal. Hij heeft een nacht gelogeerd in het kinderhuis in Duhabi om het leven aldaar zelf te ervaren. Zie verder werkbezoek Nepal maart 2020.

Bezoek aan de Dipendraschool

#

Vrijwilligster Ellen met leerlingen van de Dipendraschool

Maart 2020. Vrijdag 6 maart een bezoek gebracht aan de Dipendraschool met vrijwilligster Ellen. Ze was ontroerd toen ze de kinderen zag die haar kwamen begroeten. Een van de dingen die opvielen was dat de 50 m. lange zijmuur naar achteren helt. Als gevolg van de aardbeving in 2015 is de muur verzwakt. Hij levert direct gevaar op voor de kinderen als hij instort en moet worden gesloopt en opnieuw worden opgebouwd. De muur is gesponsord door onze stichting in 2010. Ook is een toiletblok nodig, toegankelijk voor de hele kleintjes uit de dagopvang. In totaal is ca. € 2500 nodig. We doen hierbij een beroep op onze donateurs om bij te dragen aan de kosten voor deze noodzakelijke voorzieningen. Doneren kan hier. Henk Hooghuis.

Werkbezoek Nepal februari 2020

Februari 2020. Onze voorzitter Henk Hooghuis is op werkbezoek in Nepal. Hij heeft een ex-pupil van het kinderhuis in Duhabi opgezocht. Deze werkt bij RedMud Coffee in Kathmandu, een project van Rockstart. Zie verder werkbezoek Nepal februari 2020.

Een bericht van Deepa Dhakal

#

Deepa helpt de huismoeders in de keuken

Februari 2020. Deepa Gautam heeft moeite met leren op school. Ze krijgt bijles, maar leren blijft een zwak punt van haar. Deepa heeft echter andere kwaliteiten. Ze helpt de huismoeders vaak in de huishouding. En ze bekommert zich om de jongste kinderen in het kinderhuis in Duhabi. Zie verder bericht Deepa december 2019.

Dipendraschool maandverslag december 2019

#

Dipendraschool januari 2020

Januari 2020. We hebben het maandverslag van december 2019 van de Dipendraschool ontvangen van SHC medewerker Naresh Kulunge. Het verslag bevat een overzicht van de schoolse en buitenschoolse activiteiten van de school in december 2019. Verder lezen: maandverslag Dipendraschool december 2019 (engelstalig).

Kinderhuis Duhabi maandverslag december 2019

#

Kinderhuis Duhabi december 2019

Januari 2020. We hebben het maandverslag van december van het kinderhuis in Duhabi ontvangen van de beheerder Aashu Kumar Mandal. Het verslag bevat een overzicht van het kinderhuis in de maand december. Ook is er weer een overzicht van de lokale donaties van deze maand waaronder de opbrengst van een collecte op de markt met een totale waarde van € 189. Verder lezen: maandverslag kinderhuis Duhabi december 2019 (engelstalig).

Dipendraschool maandverslag november 2019

#

Dipendraschool 2019

Januari 2020. We hebben het maandverslag van november van de Dipendraschool ontvangen van SHC medewerker Naresh Kulunge. Het verslag bevat een overzicht van de schoolse en buitenschoolse activiteiten van de school in de maand november. Verder lezen: maandverslag Dipendraschool november 2019 (engelstalig).

Naar diavoorstelling groot formaat >>>

Nieuwsbrief 22 (update 21 december)

Woensdag 21 december. Dit is een update van 21 december van nieuwsbrief 22. Er staan een aantal verbeteringen in. We willen deze keer mede ingaan op wat er concreet met uw gift gedaan kan worden. Deze nieuwsbrief is gezamenlijk vervaardigd met onze partner organisatie in Nepal: de Society for helpless children. Het tweede deel is derhalve in het engels. U vindt hier ook een inschatting van het benodigde budget voor 2017. Informatie over doneren vindt u onder donateur worden Verder lezen >>>

« prev top next »
top
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login