Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Home > Nieuws > Bericht uit Nepal juli 2020
top

Bericht uit Nepal juli 2020

Juli 2020. Het is nu al weer ruim 5 maanden dat ik in Nepal ben. Sinds de lockdown die op 23 maart is ingegaan is het praktisch onmogelijk om het land in of uit te reizen. Ook reizen in  Nepal zelf is niet mogelijk onder de  huidige omstandigheden om te voorkomen dat het corona virus zich verspreidt onder de bevolking. Gelukkig zijn er relatief weinig besmettingen in Nepal (ca 17000 op een bevolking van ca 28 miljoen) en overleden er tot nu toe ong 40 mensen. De prijs is hoog voor dit toch al straatarme land. Toerisme is weggevallen en vele duizenden Nepalesen keren terug uit het buitenland omdat zij hun werk kwijt zijn vanwege de pandemie. De ondersteuning die zij konden bieden aan hun familie in Nepal is ook weggevallen.

De scholen zijn sinds begin april gesloten. Dat geldt ook voor Dipendraschool. Anders dan in ons kinderhuis in Duhabi kan er op de Dipendraschool geen onderwijs gevolgd worden via een online verbinding. Overigens is ook dit online onderwijs maar zeer beperkt. De kinderen van Dipendraschool lopen hierdoor een grote achterstand op hun ontwikkeling.

Gelukkig heeft onze stichting voedselhulp kunnen bieden aan de ouders van de schoolkinderen. We hopen hier in overleg met de sponsor (St Kinderen van de Wereld) mee door te gaan, waar nodig hulp te bieden en om de hulp zo goed mogelijk te verdelen.

De sfeer in het kinderhuis in Duhabi vond ik tijdens mijn laatste bezoek vorige week wat bedrukt: de kinderen weten duidelijk niet waar ze aan toe zijn, wanneer ze weer naar school mogen en hun klasgenoten gaan zien. Gelukkig worden de kinderen bijgestaan door de 2 huismoeders: mevr Harimaya Timsina en mevr Muna Khatiwada. Ook is de huismanager, Ashu Mandal, dagelijks aanwezig en volgen de oudere kinderen online klassen via de computers. Daarnaast is er huiswerkbegeleiding en gaan de danslessen door.

Er liggen plannen klaar om het kinderhuis in Duhabi een grote onderhoudsbeurt te geven. Het huis is gebouwd op initiatief van onze stichting in 2004 en onder andere het dak vertoont scheuren die moeten worden hersteld. We willen verder een meisjestoilet plaatsen op de 1e etage. We houden de moed er in ook in moeilijke tijden als deze!

Vanuit lockdown Nepal wil ik graag onze donateurs hartelijk bedanken voor hun steun!
Henk Hooghuis voorzitter

« prev top next »
top

Kinderhuis Nepal

Stg Shide Children Home Dharan
T: 020 - 4282850
E: info@kinderhuisnepal.nl
IBAN: NL90 INGB 0000127313

RSIN nummer 808102473

De stichting heeft een
anbi status (reg. nr. 11478).

 
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login