Doneren    

Kinderhuis Nepal

You are here:  Home > Nieuws > Dipendraschool maart 2020
top

Dipendraschool maart 2020

#

Dipendraschool maart 2020

Er zijn inmiddels 8 klaslokalen van de Dipendraschool. Klas 7 wordt nu in gebruik genomen, volgend jaar volgt klas 8. Ook is er een daycare (creche ) gebouwd voor max. 25 peuters. Er is ong. € 1000 beschikbaar gesteld  voor de bouw van 4 extra kindertoiletten door Stg Kinderen v/d Wereld (die ook het lunchprogramma sponsort). De totale kosten voor de bouw bedragen ca € 1400.

Erkenning van klas 6, 7 en 8

De Dipendraschool is een zgn community based school.  Erkenning van de overheid laat nog op zich wachten en gaat heel langzaam.  Beloftes van locale politici om de school te helpen met erkenning hebben nog niet veel opgeleverd. Wel  worden het komend schooljaar 2 leerkrachten betaald via een jaarcontract, door de municipality (gemeente Dharan). Om toch over te kunnen gaan naar klas 6, 7 en 8, is er een tijdelijke affiliatie met een andere community based school. Dit betekent echter niet dat er ook extra leerkrachten worden toegewezen aan Dipendraschool. Alleen mogen de kinderen nu officiel overgangsexamen doen. Als erkenning voor de Dipendraschool wordt gegeven door het district, heeft de school  ook recht op aanstelling van onderwijzers vanuit de centrale overheid met bijbehorende salariering. Ook komen er dan fondsen vrij om de school te laten voldoen aan wettelijke criteria. We zetten alles op alles om de erkenning zo snel mogelijk rond te krijgen. De verwachtingen lopen uiteen van minimaal 1 tot 3 jaar. Tot zolang moeten we de school helpen om te overleven! De vergoeding die de leerkrachten  (7 in totaal) nu krijgen bedraagt ca € 62 pm. (NPR 8000). Een leerkracht van de overheid verdient min 3x zoveel. We willen proberen om van de gemeente tijdelijk een extra bijdrage te vragen van  € 20 pm per leerkracht als aanvulling op hun minimale salaris. Uiteraard is uw ondersteuning erg welkom om Dipendraschool zelfstandig te krijgen.  

De gevaarlijke zijmuur is nog altijd niet hersteld na de aardbeving van 2015. Ook hier is geld voor nodig. De omwonenden leveren de arbeid. Als stichting wordt ons gevraagd materiaal te leveren. De stenen van de bestaande muur kunnen worden hergebruikt. Er is alleen geld nodig voor materiaal (cement, wapening) In totaal ong. € 500. Omdat de muur elk moment kan omvallen levert hij een direct gevaar op voor de omgeving.  

Computerklas

Er zijn inmiddels 6 computers op de school na de gift van 2 desktop pc’s door onze donateur dhr Ton Timmerman. Kinderen worden in groepjes geleerd hoe ze met de pc kunnen omgaan.  

Maaltijdprogramma

Het maaltijdprogramma is nog altijd een succes. De kwaliteit van de maaltijden staat voorop. We houden dit goed in de gaten en er zijn vaste afspraken met de leverancier gemaakt, die ik ook heb bezocht. De ingredienten worden dagelijks vers aangeleverd vanuit het nabijgelegen dorpje Railway. Totaal bedragen de kosten ca € 10.000 pj inclusief fruit.
Henk Hooghuis

« prev top next »
top

Kinderhuis Nepal

Stg Shide Children Home Dharan
T: 020 - 4282850
E: info@kinderhuisnepal.nl
IBAN: NL90 INGB 0000127313

RSIN nummer 808102473

De stichting heeft een
anbi status (reg. nr. 11478).

 
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login